Ντουλάπες: 5 βήματα για να μην... πελαγώσεις με τα χειμωνιάτικα

04.11.2019
Ντουλάπες: 5 βήματα για να μην... πελαγώσεις με τα χειμωνιάτικα
Γλίτωσε χρόνο και κόπο με έξυπνα κόλπα που θα σου λύσουν τα χέρια.

Όσο και να το απέφευγες -εντάξει... βοήθησε και ο καιρός- το φθινόπωρο είναι εδώ. Και σίγουρα ζέστες θα ξαναέχει, αλλά σαγιονάρα θα ξαναβάλεις του χρόνου, πια. Οπότε, ήρθε η ώρα της ντουλάπας! Δες πώς μπορείς να ξεπεράσεις το όλο ζήτημα χωρίς να φτάσει να γίνει "Γολγοθάς".

Αν είσαι από αυτούς που όσο και αν προσπαθούν να το αποφύγουν, ανοίγουν τις ντουλάπες τους και... τρομάζουν, τα νέα είναι ευχάριστα. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και σε πολύ λίγο χρόνο, με πολύ λίγο κόπο, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου!

1. Καλύτερα μόνη να κάνεις τη δουλειά
Μπορεί να θέλεις κάποιον να σου κάνει παρέα αλλά εκτός και αν ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει σίγουρα, τότε άσ’ το καλύτερα. Μόνο χρόνο μπορεί να σου κοστίσει. Η δουλειά που θα «βγάλεις» μόνη σου, ανενόχλητη, δεν συγκρίνεται.

Διάβασε και αυτό: Περί... φασίνας ο λόγος: 8 κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

2. Η μουσική βοηθά
Είναι σίγουρο ότι με την κατάλληλη υπόκρουση, ακόμη και κάνοντας κάτι που δεν σου πολυαρέσει, η δουλειά θα γίνει πιο ευχάριστα.

3. Ένα άτομο τη φορά
Αν ζεις μόνη στο σπίτι δεν σε αφορά αυτό το νούμερο. Αν έχεις σύντροφο, σύζυγο ή/και παιδιά, τότε τσέκαρέ το. Ξεκαθάρισε τα πράγματα ξεχωριστά για κάθε μέλος της οικογένειας. Θα σου είναι πιο εύκολο. Θα δεις.

4. Οι τρεις κούτες θα σε σώσουν
Άνοιξε διάπλατα τις ντουλάπες και ξεκίνα να βγάζεις όλα τα ρούχα έξω, χωρίζοντάς τα ταυτόχρονα σε τρεις μεγάλες κατηγορίες, που θα μπορούσαν να είναι οι εξής: «Πετάω», «Δωρίζω», «Κρατάω».

* Στην πρώτη, πηγαίνουν τα ρούχα που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν πια, ή έχουν βάψει, ή χαλάσει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο και δεν φοριούνται πια και από κανέναν.
* Στη δεύτερη κομμάτια που είναι σε καλή κατάσταση αλλά για κάποιον λόγο δεν θέλεις πια να φοράς. Μπορείς να τα δώσεις σε συγγενείς, φίλους ή ακόμη και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
* Στην τρίτη στοίβα, θα βάλεις όσα ρούχα αγαπάς πολύ και ξέρεις ότι θα φορέσεις και φέτος. Προσοχή! Όχι εκείνα που αγαπούσες κάποτε ή φαντάζεσαι ότι θα ξανααγαπήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον! Θυμήσου ότι αυτή η λογική είναι που δημιούργησε το πρόβλημα από την αρχή.

Αυτό το διάβασες; Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού;

5. Το κάθε ρούχο στη θέση του

Μόλις ξεκαθαρίσεις ποια ρούχα κρατάς, έρχεται η στιγμή να τα ξαναβάλεις μέσα στην ντουλάπα. Πώς όμως; Με προσοχή και οργάνωση παντού.
* Ξεκινώντας με τη ράγα, με τα κρεμαστά δηλαδή, βάλε όλα τα ρούχα σε μια λογική σειρά. Τα τζιν με τα τζιν, τα φορέματα με τα φορέματα, τις φούστες με τις φούστες κ.ο.κ. Έτσι θα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα ό,τι ψάχνεις στο μέλλον.
* Κάνε το ίδιο και με τα συρτάρια βάζοντας για παράδειγμα, σε ένα μόνο τα T-shirts, σε άλλο μόνο εσώρουχα και πυτζάμες, σε άλλο ρούχα για το σπίτι κ.ο.κ.
* Και τώρα το... «κερασάκι στην τούρτα»! Αν καταφέρεις να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου με βάση το χρώμα, θα δεις μεγάλη διαφορά στη ζωή σου γενικότερα. Ο χρόνος και η προσπάθεια που θα ξοδεύεις στο να διαλέξεις συνδυασμούς θα είναι τόσο μικρότερος, που μόνη σου θα πεις ότι άξιζε τον κόπο!

Κι αν δεν τα κατάφερες ακριώς όπως ήθελες, μη σκας! Κάθε αρχή και δύσκολα. Στη δεύτερη απόπειρά σου, την ερχομενη σεζόν, θα τα πας καλύτερα!