Σχεδιάζεις διακοπές; Βεβαίωσου πως δεν θα επιστρέψεις στο σπίτι σου μεταφέροντας μαζί σου αυτόν τον απρόσκλητο επισκέπτη

17.07.2022
Σχεδιάζεις διακοπές; Βεβαίωσου πως δεν θα επιστρέψεις στο σπίτι σου μεταφέροντας μαζί σου αυτόν τον απρόσκλητο επισκέπτη
Εάν κάτι μπορεί να καταστρέψει την ευτυχία των πολυπόθητων και πολυαναμενόμενων καλοκαιρινών διακοπών σου, είναι ένας μικροσκοπικός, απρόσκλητος και πολύ δυσάρεστος επισκέπτης που μπορεί να κρύβεται στο υποτιθέμενο πεντακάθαρο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου ή στο κάθισμα του αεροπλάνου σου και είναι έτοιμος να σου καταστρέψει το σύντομο αλλά θαυμάσιο ταξίδι σου.

Και μιλάμε βέβαια για τον κοριό

Κατά κάποιον τρόπο, οι μύθοι που έχουν εξαπλωθεί για τις επιπτώσεις της μόλυνσης από τους κοριούς, κάνουν τα ενοχλητικά μικρά έντομα να φαίνονται χειρότερα από ότι είναι. Δεν μεταφέρουν ασθένειες, δεν μπορούν να πετάξουν και δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Αλλά η αντοχή τους ενάντια στην εξάλειψη είναι πρακτικά θρυλική. Αναπτύσσουν μέχρι και παχύτερο εξωσκελετό για να αντισταθούν καλύτερα στα εντομοκτόνα.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να εμποδίσεις αυτά τα ενοχλητικά έντομα από το να κάνουν μια μακρινή βόλτα στο σπίτι σου μαζί σου;

Κατ’ αρχάς μη φέρνεις τα άπλυτα ρούχα σου σε επαφή με το κρεβάτι του δωματίου σου ή με το πάτωμα του ξενοδοχείου σου, όπως αναφέρει το Insider.

Όπως δήλωσε στο Science ο εντομολόγος William Hentley από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, οι κοριοί προσελκύονται από τη μυρωδιά των ανθρώπων, η οποία είναι ισχυρότερη στα βρώμικα ρούχα μας. Για τη μελέτη του, ο Hentley τοποθέτησε δύο τσάντες ρούχων - μια καθαρή και μια βρώμικη - σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και στη συνέχεια απελευθέρωσε ένα κλουβί από κοριούς στο δωμάτιο για να περιπλανηθούν ελεύθερα. Μετά από 96 ώρες, ο Hentley και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι περίπου δύο φορές περισσότεροι κοριοί είχαν επιλέξει τα βρώμικα ρούχα, σε σχέση με τα καθαρά.

Ο απλός τρόπος για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές σου

Αν αφήσεις τη βαλίτσα σου ανοιχτή στο πάτωμα και παρατήσεις τα φορεμένα ρούχα σου στο δωμάτιο, οι κοριοί του κρεβατιού μπορούν εύκολα να συρθούν μέσα. Έτσι μην υποτιμάς τη χρησιμότητα του ειδικού ραφιού για βαλίτσες που διαθέτει σχεδόν κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι κοριοί του κρεβατιού δεν μπορούν να ανέβουν στα μεταλλικά πόδια του ραφιού, γι 'αυτό αξίζει να κρατήσεις τη βαλίτσα σου επάνω του. Επίσης για να προστατέψεις τα άπλυτα ρούχα σου από το να τα μυρίσει ο κοριός, προσπάθησε να τα αποθηκεύσεις σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι κοριοί μπορούν να ζήσουν για μήνες χωρίς να φάνε, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δεν θα πεθάνουν αν καταφέρουν να τρυπώσουν στη βαλίτσα σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής στο σπίτι. Γι αυτό, όταν επιστρέψεις, να πλύνεις και να στεγνώσεις τα βρώμικα ρούχα σου σε υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσεις για τα καλά τυχόν απρόσκλητους επισκέπτες.

Και επειδή η ενημέρωση σε ένα ζήτημα είναι συχνά η καλύτερη άμυνα κατά της καταστροφής, βεβαιώσου ότι μπορείς να αναγνωρίσεις έναν κοριό, αν δεις ένα και να γνωρίζεις πώς να ελέγξεις το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου, όταν μπεις μέσα για πρώτη φορά.