Θαμπά ποτήρια νερού; Κανένα πρόβλημα

16.01.2015
Αν ήρθε η στιγμή να τσιρίξεις γιατί όσο και να τα πλένεις τα ποτήρια σου δεν ξεθαμπώνουν με τίποτα μη σκας. Πρώτα από όλα σκέψου ότι "συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες". Και αμέσως μετά, τσέκαρε τη λίστα παρακάτω για να διορθώσεις το πρόβλημα.


Ξεκίνα από το πλυντήριο. Η αλήθεια είναι ότι το σκληρό νερό των πόλεων σε συνδυασμό με τη συχνότητα με την οποία πλένονται τα ποτήρια καθώς και την ποιότητα των υλικών δεν βοηθούν και πολύ. Όσον αφορά στο πλυντήριο, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να εξασφαλίσεις ότι η θήκη για το αλάτι είναι γεμάτη και αν το πρόβλημα παραμένει –μετά τα "γιατροσόφια" που προτείνουμε πιο κάτω- ίσως να προσπαθούσες με ένα άλλο απορρυπαντικό.

Βήμα πρώτο: Γέμισε τον νεροχύτη με καυτό νερό και διάλυσε μέσα εκεί ένα κουταλάκι απορρυπαντικό για πιάτα μαζί με μια κούπα λευκό ξίδι.

Βήμα δεύτερο: Βάλε τα ποτήρια μέσα στον νεροχύτη, έτσι ώστε να καλύπτονται τελείως από το νερό.

Βήμα τρίτο: Άφησέ τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά, τουλάχιστον.

Βήμα τέταρτο: Ξέβγαλε τα ποτήρια με ζεστό νερό.

Βήμα πέμπτο: Αντί να αφήσεις τα ποτήρια να στεγνώσουν μόνα τους, σκούπισέ τα με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα και τοποθέτησέ τα προσεκτικά στη θέση τους. Με τις υγείες σου!

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν έχουν πλυντήριο πιάτων στο σπίτι τους, τότε το θέμα αυτό εξ' ολοκλήρου δεν σε αφορά και τα ποτήρια σου, λογικά, είναι ακριβώς όπως όταν το αγόρασες.