Ενα λοφτ στην πόλη

08.02.2011
Στην πολυσύχναστη οδό Πειραιώς, μία ευρύχωρη κατοικία αποπνέει μοντέρνο μητροπολιτικό αέρα και βιομηχανική αισθητική.

Οδηγημένη από την αγάπη της για τη ναυτιλία, η Eλληνοαυστραλέζα Βίκυ Κουμή επέστρεψε πριν από χρόνια στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών της για να εργαστεί ως ναυλομεσίτρια oil tanker σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία. Η εργένικη κατοικία της δεν θα μπορούσε παρά να αποκαλύπτει πινελιές του προσωπικού της γούστου, αλλά και στιγμιότυπα μίας πολυταξιδεμένης ζωής και μίας ανήσυχης προσωπικότητας! Η ανερχόμενη επαγγελματίας ομολογεί ότι η πρώτη της γνωριμία με το ψηλοτάβανο (μέγιστου ύψους 6 μέτρων) λοφτ που σήμερα αποτελεί το προσωπικό της καταφύγιο ήταν... έρωτας με την πρώτη ματιά! Στον ενιαίο χώρο εμβαδού 130 τ.μ. συμπεριλαμβάνεται και το πατάρι που προκύπτει λόγω του μεγάλου ύψους, με το ένα και μοναδικό master bedroom καθώς και το home office) βρίσκουν τη φυσική τους θέση λίγα και προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα.

Οπως τα ξύλινα σκαμπό που η ιδιοκτήτρια ανακάλυψε σε κάποια από τις αρχικές περιπλανήσεις στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα, το Μοναστηράκι κ.ά. και ο μεγάλος αναπαυτικός γωνιακός καναπές που αγόρασε από τον Μαρμαρίδη. Στη βιβλιοθήκη υπάρχουν φωτογραφίες της οικογένειάς της που διαμένει στη μακρινή Μελβούρνη, ενώ το φουτόν από το Ιkea είναι πάντα έτοιμο για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες.

Στον διακοσμητικό τοίχο από παλιά τούβλα ακουμπούν νωχελικά αγαπημένες μεταξοτυπίες, ενώ οι μεταλλικές κολόνες είναι άλλο ένα εμφανές δομικό στοιχείο που χαρακτηρίζει συχνά τους εσωτερικούς χώρους βιομηχανικής αισθητικής. Στην κουζίνα Miele σε wenge απόχρωση η οικοδέσποινα διοργανώνει συχνά wine parties για τους φίλους, ενώ στο εσωτερικό μπαλκόνι με πάτωμα από ιταλικά πλακίδια pietra serena, οι άνετες ξαπλώστρες προσκαλούν για στιγμές χαλάρωσης όταν ο καιρός το επιτρέπει.