Η γεύση του αύριο

07.03.2007
Οι απλές φόρμες και οι λιτές γραμμές σκιαγραφούν το μελλοντικό πρόσωπο της κουζίνας, ένα σκηνικό απόλυτης λειτουργικότητας και εκλεπτυσμένης αισθητικής.

Η φουτουριστική αισθητική και το αυστηρό, γραμμικό design αναλαμβάνουν να καθορίσουν τις εξελίξεις στο ζωτικό χώρο της κουζίνας. Η ισορροπία μεταξύ φόρμας και όγκων παρέχει τη μέγιστη δυνατή ελευθερία για μια μοντέρνα και ευέλικτη κουζίνα. Προβάλλοντας τις συγκεκριμένες αρετές της, η σύνθεση Oyster από τη Veneta Cucine έρχεται να δώσει νέες απαντήσεις στο θεμελιώδες ερώτημα περί λειτουργικότητας. Στο σύνολό της μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα χώρο 30 τ.μ., ενώ το κυρίως λειτουργικό της μέρος (χωρίς το τραπέζι) καλύπτει μια επιφάνεια 16 τ.μ.

Οι λαμπερές αντανακλάσεις της γυαλιστερής μαύρης λάκας «δένουν» κομψά με το εκλεπτυσμένο ξύλο zebrano της επιφάνειάς της, χαρακτηρίζοντας ένα project όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει το Shell System, μια τεχνολογική επανάσταση του shell τύπου κατασκευής. Ενα τέλειο τρίγωνο εργασίας συνθέτουν ο πάγκος, στην επιφάνεια του οποίου έχει προσαρμοστεί ο νεροχύτης, οι εστίες μαγειρικής και το ψυγείο. Ευρύχωρες συρταριέρες προσφέρουν πλήθος αποθηκευτικών λύσεων, ενώ μεγάλες, γυάλινες επιφάνειες και inox λεπτομέρειες έρχονται να τελειοποιήσουν το σύνολο, να μεταμορφώσουν το χώρο της κουζίνας σε μέρος καθημερινής δράσης και δημιουργίας. Επιπλέον στοιχεία που διαφοροποιούν τη σύνθεση είναι τα ανοξείδωτα, μακριά χερούλια των ψηλών επίπλων, καθώς και η γωνιακή τροφοθήκη. Η μεγάλη γκάμα των χρωμάτων της -5 χρώματα ξύλου και περίπου 25 αποχρώσεις σε ματ ή γυαλιστερή λάκα- προσφέρει τη δυνατότητα πολλών επιλογών, ικανών να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση και γούστο.

VENETA CUCINE: Για πληροφορίες Θεσσαλονίκη τηλ.: (2310) 488737-8- Αθήνα τηλ.: 210 6148220-1.