3 μυστικά για να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο με προσωπικότητα

16.09.2022
3 μυστικά για να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο με προσωπικότητα
Ένας επαγγελματίας interior designer μοιράζεται τις συμβουλές του για έναν χώρο που αντανακλά το ποια είσαι και που θα μείνει αξέχαστος

Ο σχεδιασμός ενός όμορφου δωματίου μπορεί να είναι τόσο απλός όσο η επιλογή όμορφων επίπλων και χρωμάτων που αρέσουν —αλλά η δημιουργία ενός δωματίου που θα εντυπωσιάσει απαιτεί κάτι επιπλέον.

Μεταμόρφωσε το σπίτι σου με αυτές τις απλές συμβουλές ενός επαγγελματία

Για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει ένα δωμάτιο από όμορφο και προβλέψιμο σε πραγματικά εντυπωσιακό και με χαρακτήρα, ο Dabito, ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων που πάντα φαίνεται να φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα, μοιράζεται τις συμβουλές του και εμείς κρατάμε σημειώσεις.

Ενίσχυσε το στυλ σου
Όπως το καρύκευμα ενός πιάτου κατά το μαγείρεμα, υπάρχουν ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία που, όταν πασπαλίζονται στις σωστές αναλογίες, δίνουν βάθος και ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο. Ο Dabito συνιστά αυτό το μείγμα για να ενισχύσει κάθε δωμάτιο: «Η συνταγή μου για την εξατομίκευση του χώρου είναι να προσθέσω χρώμα, τέχνη, vintage κομμάτια, προσωπικά αντικείμενα (αναμνηστικά ή κειμήλια) και φυτά». Σε ένα σαλόνι, ο Dabito θα διατηρούσε τους τοίχους λευκούς αλλά θα εισήγαγε χρώμα με έναν απροσδόκητο πράσινο καναπέ, το δικό του πρωτότυπο έργο τέχνης και μια μουσταρδί πολυθρόνα. Τα vintage κομμάτια φέρνουν ιστορία στο χώρο, ενώ τα αντικείμενα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου ή που έχουν περάσει από γενιές αντικατοπτρίζουν προσωπικές ιστορίες. Η διακόσμηση με έπιπλα που αγοράστηκαν από εκθεσιακούς χώρους και καταλόγους μπορεί να είναι κρύα και απρόσωπη, αλλά η ανάμειξη μερικών κομματιών που σε αντικατοπτρίζουν θα βοηθήσει το δωμάτιο να ζωντανέψει.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ μοντέρνου και σύγχρονου σχεδιασμού

Σπάσε τη ρουτίνα σου
Εάν ο χώρος σου φαίνεται ήρεμος, αλλά η δημιουργικότητά σου δεν είναι στα ύψη, ο Dabito συνιστά να ανεφοδιάσεις την έμπνευσή σου. «Πήγαινε σε vintage καταστήματα και υπαίθριες αγορές για να ανακαλύψεις διαφορετικά στυλ», προτείνει. «Μη φοβάσαι να πειραματίζεσαι και να ανακατεύεις τα στυλ». Ενώ εξερευνάς, τράβηξε μερικές φωτογραφίες για να κρατήσεις στοιχεία που σου αρέσουν, είτε πρόκειται για πλακάκια δαπέδου που εντοπίστηκαν στο λόμπι ενός ξενοδοχείου είτε για μια vintage καρέκλα που είναι ακάλυπτη σε μια υπαίθρια αγορά.

Τόλμησε να βάλεις χρώμα
Το χρώμα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Dabito σχετικά με τα στοιχεία που προσδίδουν προσωπικότητα σε έναν χώρο—αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το δωμάτιό σου πρέπει να μετατραπεί από γκρίζο σε ουράνιο τόξο σε μια νύχτα. «Ξεκίνα από μικρά αντικείμενα, όπως βάζα, μαξιλάρια και έργα τέχνης», λέει ο Dabito. Στη συνέχεια, καθώς βρίσκεις αποχρώσεις που σου αρέσουν, σταδιακά πρόσθεσε κι άλλο χρώμα. Δοκίμασε να βάψεις έναν τοίχο, να προσθέσεις χαλιά μεγάλης επιφάνειας και να αγοράσεις πολύχρωμα έπιπλα. Καθώς ζεις με ζωντανά κομμάτια που αγαπάς, θα αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά σου να διακοσμείς με χρώμα.