Πώς να βάλεις φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας

22.11.2021
Πώς να βάλεις φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας
Δημιούργησε μια όμορφη λάμψη με αυτές τις συμβουλές για το πώς να τοποθετήσεις τα φώτα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όταν μαθαίνεις πώς να βάζεις φωτάκια σε ένα δέντρο, καταλαβαίνεις πολύ γρήγορα ότι το να κρεμάσεις απλώς τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι εύκολο. Ωστόσο, είναι πολύ πιο δύσκολο να τα κάνεις να φαίνονται σωστά και να τα αφαιρέσεις στο τέλος της εορταστικής περιόδου.

Πολλές φορές, αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να βάζουν τα φώτα τους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τυχαία, σταυρώνοντας τα διάφορα σκέλη για να σχηματίσουν ένα συρμάτινο δίχτυ που είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές στρατηγικές για να προσπαθήσεις να κάνεις τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σου να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν εύκολα.

Τα εύκολα διακοσμητικά tips που θα φωτίσουν το σπίτι σου και τη διάθεσή σου αυτόν τον χειμώνα

Ξεκίνησε υπολογίζοντας πόσα φωτάκια χρειάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Πριν προχωρήσεις, σύνδεσε τα φώτα για να ελέγξεις εάν λειτουργούν όλοι οι λαμπτήρες. Άφησε τα αναμμένα ενώ τα μετακινείς για να βλέπεις πώς φαίνονται στο δέντρο. Για να δώσεις στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μια επαγγελματική εικόνα, τοποθέτησε τα λίγο τυχαία, για να δώσεις μια πιο οργανική, φυσική αίσθηση. Τοποθέτησε μερικά φωτάκια πιο βαθιά στα κλαδιά και μερικά πιο κοντά στο μπροστινό μέρος.

Ενώ το να κρεμάσεις τα φώτα οριζόντια είναι πιο συνηθισμένο, πολλοί κορυφαίοι ειδικοί στη διακόσμηση συνιστούν να τοποθετήσεις τα φώτα από κάτω προς τα πάνω. «Το κόλπο είναι να πηγαίνεις πάνω-κάτω, όχι τριγύρω», λέει ο David Stark, συνιδιοκτήτης της Avi Adler, μιας εταιρείας σχεδιασμού λουλουδιών και εκδηλώσεων στο Brooklyn. Οι διακοσμητές στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούν μια μέθοδο από τον κορμό μέχρι την άκρη για να δημιουργήσουν μια εσωτερική και τρισδιάστατη λάμψη που δεν μπορεί να επιτευχθεί αλλιώς. Για να ακολουθήσεις αυτήν την τεχνική φωτισμού, χώρισε το δέντρο κάθετα σε τρία τμήματα και βάλε τα φώτα ανά τμήμα. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος, πλέξε κάθε κορδόνι μέσα και έξω από τα κλαδιά, στην κορυφή του δέντρου και πίσω.