Τα εύκολα διακοσμητικά tips που θα φωτίσουν το σπίτι σου και τη διάθεσή σου αυτόν τον χειμώνα

15.10.2021
Τα εύκολα διακοσμητικά tips που θα φωτίσουν το σπίτι σου και τη διάθεσή σου αυτόν τον χειμώνα
Οι απλές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης για το χειμώνα που μπορούν να φωτίσουν το σπίτι και τη διάθεσή σου

Καθώς οι μέρες γίνονται πιο σύντομες και τα σπίτια μας σκοτεινιάζουν, είναι εύκολο το λιγοστό φως και ο κρύος καιρός να επηρεάσει τη διάθεσή μας. Αν είσαι αποφασισμένη να νικήσεις τη χειμερινή μελαγχολία φέτος, υπάρχουν ορισμένες επιστημονικά αποδεδειγμένες μέθοδοι να προσαρμόσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου για να κάνετε τον χώρο σου μια χαρούμενη όαση.

Πώς να κάνεις ένα στενό δωμάτιο να φαίνεται φαρδύτερο

Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια Nicole Gibbons, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φρέσκο ​​χρώμα, μερικές προσεκτικές επιλογές στα παράθυρα και μερικά ζωντανά φυτά. Ακολουθούν πέντε εγκεκριμένοι τρόποι να διαμορφώσεις το σπίτι σου για να καταπολεμήσεις την εποχιακή μελαγχολία.

Προτίμησε ένα φωτεινό, ζεστό χρώμα βαφής
Πριν έρθει ο χειμώνας, σκέψου να βάψεις κάποια δωμάτια σε ουδέτερο χρώμα με ζεστούς τόνους. "Θα φέρει μια καθαρή, φωτεινή αίσθηση στο χώρο σου", λέει η Gibbons. "Λατρεύω επίσης τις ζωντανές αποχρώσεις που φωτίζουν και ανεβάζουν έναν χώρο κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα αλλά επίσης φαίνονται υπέροχα όλο το χρόνο. Ένα φωτεινό, αέρινο χρώμα αντανακλά το φως και κάνει ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος", εξηγεί η Gibbons.

Πρόσθεσε ζωντανά φυτά
Τα φυτά όχι μόνο προσθέτουν χρώμα και ζωή σε ένα δωμάτιο, αλλά η Gibbons επισημαίνει ότι μελέτες έχουν δείξει ότι η παρουσία της φύσης μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει το άγχος. Ξεκίνα με μερικά φυτά σπιτιού που φροντίζονται εύκολα, ώστε να έχεις τα πλήρη οφέλη που καταπολεμούν το άγχος-χωρίς να ανησυχείς για τη διατήρηση τους.

6 μικρά, αλλά έξυπνα, κόλπα διακόσμησης που μάθαμε στο Instagram

Άλλαξε λάμπες
Οι λιγότερες ώρες ηλιακού φωτός και ο συννεφιασμένος ουρανός είναι σημαντικοί παράγοντες στο φθινόπωρο και το χειμώνα. Για να νιώσεις το εσωτερικό του σπιτιού σου φωτεινό και ηλιόλουστο, η Gibbons προτείνει να επιλέξεις λαμπτήρες LED, οι οποίοι εκπέμπουν περισσότερο φως ενώ καταναλώνουν τη λιγότερη ενέργεια.

Χρησιμοποίησε φως
Δεδομένου ότι το χειμώνα υπάρχει λιγότερο φυσικό φως, βεβαιώσου ότι η διακόσμησή σου μεγιστοποιεί το υπάρχον ηλιακό φως. Η σύσταση της Gibbon: Επίλεξε διάφανες κουρτίνες που δεν εμποδίζουν το φως. Κατά την εγκατάσταση μιας ράβδου κουρτίνας, φρόντισε να την τοποθετήσεις ελαφρώς έξω από το πλαίσιο του παραθύρου, έτσι ώστε όταν ανοίγουν οι κουρτίνες, να μην μπλοκάρουν τις πλευρές του παραθύρου.

Μήπως υπάρχει κάτι που εμποδίζει τα παράθυρα, όπως φυτά ή έπιπλα; Μετάφερε αυτά τα στοιχεία για να αφήσεις περισσότερο φως να μπει μέσα.

Πρόσθεσε χρώμα
Σε ό,τι αφορά τη χειμερινή διακόσμηση, συνηθίζονται οι πιο σκοτεινές αποχρώσεις. Αλλά η Gibbons συνιστά να δοκιμάσεις κάτι νέο φέτος. "Φέρε διασκεδαστικά χρωματικά χρώματα στα ριχτάρια και τα μαξιλάρια σου για να φωτίσεις ακόμα περισσότερο τον χώρο", λέει. Τα ζεστά κόκκινα μαξιλάρια ή οι πετσέτες πιάτων θα προσθέσουν ενέργεια στο χώρο - και μια αίσθηση παιχνιδιού θα σου ανεβάσει τη διάθεση.