Τι να αποφύγεις στη διαμόρφωση κάθε μικρού δωματίου

22.06.2021
Τι να αποφύγεις στη διαμόρφωση κάθε μικρού δωματίου
Έχεις μικρό μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι ή κρεβατοκάμαρα; Αυτά είναι τα tips που θα σε σώσουν

Οι λόγοι για να επιλέξει κανείς να μείνει σε ένα μικρό χώρο φαίνονται λογικοί - είναι φθηνότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Και με λιγότερα μέρη για να αποθηκεύσεις τα προσωπικά σου αντικείμενα, πιθανότατα θα ξέρεις καλύτερα τι έχεις στην κατοχή σου - κάτι που σίγουρα θα επικροτούσε η guru της οργάνωσης Marie Kondo.

Πώς να κάνεις ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα να φαίνεται σαν παλάτι

Παρόλα αυτά, είναι αλήθεια πως ένας μικρός χώρος μπορεί να έχει και αρκετά μειονεκτήματα. Ειδικοί από το χώρο της διακόσμησης και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς μπορείς να διακοσμήσεις κάθε μικρό δωμάτιο:

Μικρό μπάνιο

- Εάν έχεις μπανιέρα, χρησιμοποίησε την σα καμπίνα ντους που περικλείεται από γυαλί - η κουρτίνα μπορεί να κάνει το μπάνιο να φαίνεται μικρότερο.

Μικρή κουζίνα

- Επένδυσε σε ένα υψηλής ποιότητας, συμπαγές ξύλο και τοποθέτησε το στην κορυφή του φούρνου. Είναι μια όμορφη και πρακτική λύση για την έλλειψη επιφάνειας σε μια μικρή κουζίνα.

- Μην παρεμποδίζεις τη ροή της κουζίνας με ογκώδεις συσκευές. Εάν μπορείς, τοποθέτησε το φούρνο μικροκυμάτων πάνω από τον πάγκο. Εάν δεν χρησιμοποιείς συχνά μια συσκευή, όπως το μίξερ, αποθύκευσε τη σε ένα ντουλάπι.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στη διαμόρφωση της κουζίνας

Μικρό σαλόνι
- Μπορείς να κάνεις τους μικρούς χώρους πιο φιλόξενους με τη σωστή προσέγγιση στα έπιπλα. Η προσθήκη περισσότερων επίπλων μπορεί να βοηθήσει το σαλόνι να είναι πιο οικείο και φιλόξενο. Προσθέτοντας προσωπικά αναμνηστικά, βιβλία και λουλούδια θα του δώσεις έναν προσωπικό χαρακτήρα και ζεστασιά.

- Απόφυγε να βάλεις έπιπλα στους τοίχους σε μια προσπάθεια να κάνεις το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Είναι καλύτερο να ΄"αγκαλιάσεις" το μέγεθος του σαλονιού βάζοντας τα έπιπλα στο δωμάτιο με έναν τέτοιο τρόπο που θα δημιουργηεί την αίσθηση της πληρότητας.

Μικρό υπνοδωμάτιο
- Απόφυγε τα ογκώδη έπιπλα που "κάθονται" στο πάτωμα.

- Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα, κρατώντας όσα πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι και αγόρασε έπιπλα που ταιριάζουν απόλυτα σε όσα θα κρατήσεις αλλά και στο χώρο σου, έτσι ώστε να μη χρειαστείς κι άλλους χώρους αποθήκευσης.

- Σκέψου καλά τη λειτουργία των επίπλων του δωματίου σου. Χρειάζεσαι πραγματικά δύο πανομοιότυπα κομοδίνα, ή μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με ένα απλό ράφι;