Τα διακοσμητικά tips που θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται πιο καθαρό

12.06.2021
Τα διακοσμητικά tips που θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται πιο καθαρό
Οι πιο απλοί τρόποι να αναδείξεις τους χώρους του σπιτιού σου μέσα σε λίγα λεπτά

Εκτός από την καθαριότητα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή εικόνα του σπιτιού, υπάρχει ένα ακόμη μυστικό για φωτογενείς χώρου: τα στυλιστικά κόλπα που κάνουν το σπίτι να φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο. Μικρά πράγματα, όπως οι τακτοποιημένες πετσέτες και τα προσεκτικά τοποθετημένα μαξιλάρια, προσθέτουν στη συνολική εντύπωση ότι το σπίτι είναι καθαρό.

Πώς να κάνεις ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα να φαίνεται σαν παλάτι

Το καλύτερο δε, είναι ότι όλα αυτά τα κόλπα μπορούν να επιτευχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί να καθαρίσεις καλά ολόκληρο το σπίτι σου. Δες παρακάτω ποιες είναι οι λεπτομέρειες αυτές που κάνουν τη διαφορά:

Δίπλωσε τις πετσέτες του μπάνιου
Μερικά από τα καλύτερα κόλπα για την εντύπωση ενός καθαρού σπιτιού είναι παρμένο από τα ξενοδοχεία - θα έχεις μάλλον παρατηρήσει πως όταν μπαίνεις στο μπάνιο ενός δωματίου ξενοδοχείου και υπάρχουν καθαρές, αφράτες λευκές πετσέτες σου δημιουργείται ένα ευχάριστο συναίσθημα. Μπορείς να δημιουργήσεις το ίδιο συναίσθημα στο μπάνιο του σπιτιού σου, διπλώνοντας τις καθαρές πετσέτες κατά μήκος στα τρίτα και στη συνέχεια διπλώνοντας κατά μισό πλάτος και επαναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά.

Αγόρασε φρέσκα λουλούδια
Αν παρατηρήσεις τις φωτογραφίες σπιτιών στα περιοδικό, θα παρατηρήσεις ένα κοινό χαρακτηριστικό: έχουν όλα φρέσκα λουλούδια Εκτός από το ότι είναι όμορφα, δίνουν σε κάθε δωμάτιο την εντύπωση ότι είναι καθαρό και προσεκτικά φροντισμένο. Προτίμησε μια αρωματική ποικιλία, όπως τριαντάφυλλα ή υάκινθους.

5 τρόποι να κάνεις τα ράφια σου να φαίνονται πιο chic

Μην παραμελείς το πλυντήριο πιάτων
Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια μιας ατακτοποίητης κουζίνας είναι ο σωρός από βρώμικα πιάτα που συλλέγονται στο νεροχύτη. Για να το αποφύγεις αυτό, φόρτωσε το πλυντήριο πιάτων αμέσως μόλις χρησιμοποιήσεις ένα φλιτζάνι, ένα ποτήρι η ένα πιάτο - θα εντυπωσιαστείς από το πόσο μεγαλό ρόλο παίζει στην συνολική εικόνα της κουζίνας.

Επιμελήσου το ντεκόρ των χώρων σου
Παρατήρησε τους χώρους του σπιτιού σου και όσα έχεις συγκεντρώσει στα τραπέζια, τους πάγκους και τα ράφια και αφαίρεσε τουλάχιστον ένα αντικείμενο από κάθε σημείο (ή ανάλογα με την ακαταστασία, δύο ή τρία). Μια πιο μινιμαλιστική εικόνα δίνει την ευκαιρία στα αντικείμενα την ευκαιρία να αναδειχθούν και κάνει κάθε γωνιά να φαίνεται καθαρή και επιμελημένη.

Επένδυσε σε δίσκους
Μήπως έχεις πολλά προϊόντα ομορφιάς που είναι τοποθετημένα χύμα στον πάγκο του μπάνιου σου, ή πρόχειρα τοποθετημένα το ελαιόλαδο και το ξύδι στο τραπέζι της κουζίνας; Αγόρασε μερικούς ρηχούς δίσκους για να συγκεντρώσεις αυτά τα αντικείμενα και θα δεις πόσο πιο καθαρός και τακτοποιημένος θα φανεί ο χώρος.