5 διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού σου που αποκαλύπτουν την προσωπικότητα σου

16.11.2020
5 διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού σου που αποκαλύπτουν την προσωπικότητα σου
Πολλοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να κρίνουν τους άλλους από την εμφάνισή τους και να βγάζουν επιφανειακά συμπεράσματα με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους. Σίγουρα όμως ένα σπίτι αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του. Παρακάτω, θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς το εσωτερικό ενός διαμερίσματος, μπορεί να αποκαλύψει την οπτική και τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που ζει σε αυτό.

Φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που επιλέγεις μπορούν να πουν πολλά για εσένα. Για παράδειγμα, οι λάτρεις των τροπικών φυτών, όπως η αλόη ή τα κρίνα, είναι συχνά ήρεμοι και ευέλικτοι, καθώς πιστεύεται ότι αυτά τα φυτά βοηθούν στη μείωση του στρες. Όσοι προτιμούν τα παχύφυτα (π.χ. τους κάκτους) είναι συνήθως πολύ ανεξάρτητοι. Και οι λάτρεις των ορχιδεών προτιμούν να είναι κοντά με έναν μικρό κύκλο ανθρώπων.

Κουζίνα και μπάνιο

Η ποσότητα και η ποιότητα των μαγειρικών σκευών και των φαγητών σου αποκαλύπτει το πόσο φιλόξενη είσαι. Δείχνει επίσης εάν θέλεις να γευματίζεις μαζί με ανθρώπους ή αν προτιμάς ένα μοναχικό γεύμα. Το να έχεις ένα ψυγείο γεμάτο φαγητό είναι συνηθισμένο στους παρορμητικούς και χαρούμενους ανθρώπους. Και αν δίνεις μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια στο μπάνιο σου, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι προτιμάς την τάξη από την ασάφεια.

Υπνοδωμάτιο

Το χρώμα του κρεβατιού που σου αρέσει δείχνει ορισμένα χαρακτηριστικά για την προσωπικότητά σου. Για παράδειγμα, οι ενεργητικοί άνθρωποι προτιμούν αποχρώσεις του κόκκινου, καθώς και ριγέ prints που παραδοσιακά θεωρούνται επαναστατικά σύμβολα. Οι ενεργητικοί άνθρωποι που αγαπούν τη διασκέδαση προτιμούν τα παπλώματα και τα μαξιλάρια με πουά, ενώ τα πνεύματα με αυτοπεποίθηση επιλέγουν κλινοσκεπάσματα με animal prints. Όμως, η προσκόλληση στα γεωμετρικά μοτίβα υποδηλώνει ότι έχεις συχνά άγχος.

Εάν υπάρχουν πάρα πολλά περιττά πράγματα στο δωμάτιο όπου κοιμάσαι, είναι πιθανό να είσαι ένα άτομο που του αρέσει να κρατά αντικείμενα για πολύ περισσότερο από ότι χρειάζεται.

Διάταξη επίπλων

Όταν οι καλεσμένοι μπαίνουν στο σπίτι σου, σίγουρα δίνουν προσοχή στο πώς είναι τοποθετημένοι οι καναπέδες και οι πολυθρόνες στο σαλόνι. Εάν η διάταξη των επίπλων επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν άνετα μεταξύ τους, αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα πολύ κοινωνικό άτομο και η ψυχή της παρέας.

Tάξη και χάος

Ένα πλήθος ημερολογίων τοίχου και γραφείου, καθώς και αυστηρά τακτοποιημένα βιβλία και άλλα αντικείμενα, μπορούν να βρεθούν στο σπίτι ενός ατόμου που προσπαθεί να είναι καλύτερα οργανωμένο και συνεπές.

Αλλά αν στο συρτάρι με τις κάλτσες σου επικρατεί ένα χάος, μην βιαστείς να βρεις δικαιολογίες και να ζητήσεις συγγνώμη. Μπορεί να είσαι πολύ προσεκτική στις λεπτομέρειες όταν πρόκειται για πιο σοβαρά θέματα. Μια γεμάτη ντουλάπα, όπου μπορείς να βρεις πράγματα που δεν έχεις φορέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνει ότι δεν είσαι πρόθυμη να αποκοπείς από το παρελθόν.