Φτιάξε μόνη σου το ωραιότερο ριχτάρι για τον καναπέ

17.09.2019
Φτιάξε μόνη σου το ωραιότερο ριχτάρι για τον καναπέ
Μπορείς να αποκτήσεις το ολόδικο σου, μοναδικό ριχτάρι για να διακοσμήσει τον καναπέ του σπιτιού σου

Τώρα που οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν και είμαστε έτοιμες να υποδεχτούμε το Φθινόπωρο, ήρθε η ώρα να δώσουμε και πάλι προσοχή στη "χουχουλιάρικη" και cosy πλευρά του σπιτιού μας, και πιο συγκεκριμένα στον καναπέ και τις πολυθρόνες μας. Με ποιον τρόπο; Απλώνοντας ένα ξεχωριστό ριχτάρι.

Δες και αυτό: Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού;

Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το δικό σου μοναδικό ριχτάρι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσετε τα ψαλίδια και τις μπογιές σου και να ετοιμαστείς να δώσεις νέα πνοή στο καθιστικό σου.

Αυτό το είδες; 5 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο πολυτελές

Τι θα χρειαστείς:

Ψαλίδι για ύφασμα
Βαμβακερό ύφασμα με σχετικά πυκνή πλέξη
Χαρτοταινία
Μερικά φύλλα εφημερίδας (ή λαδόκολλα)
450 ml ακρυλικό χρώμα για υφάσματα
Παραμάνες
Πινέλο για στένσιλ
Χάρτινο Πιάτο

Διάβασε επίσης: 5 κοινά διακοσμητικά λάθη και πώς να τα διορθώσεις

Τι θα κάνεις:

1. Κάλυψε το δάπεδο του χώρου εργασίας σου με φύλλα εφημερίδας. Άπλωσε καλά το ύφασμα πάνω στο δάπεδο και κόψε το στο επιθυμητό μέγεθος.

2. Δημιούργησε λωρίδες εφαρμόζοντας μερικά κομμάτια χαρτοταινίας κατά μήκος του υφάσματος. Φρόντισε να τα τοποθετήσεις έτσι ώστε η μεταξύ τους απόσταση να αντικατοπτρίζει το ιδανικό πάχος που θα ήθελες να έχουν οι ρίγες που θα έχει το ριχτάρι.

3. Ρίξε λίγη μπογιά σε ένα χάρτινο πιάτο και βούτηξε σε αυτήν την άκρη του πινέλου σου. Προτού εφαρμόσεις την μπογιά στο ύφασμα, μην ξεχάσεις να ξεφορτωθείς τα περιττά υπολείμματα μπογιάς πατώντας ελαφρά το πινέλο πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί.

4. Άπλωσε τη μπογιά πάνω στο ύφασμα με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω βάφοντας τις περιοχές που δεν είναι καλυμμένες από χαρτοταινία. Να θυμάσαι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μοιάζει ελαφρώς παλαιωμένο.

5. Άφησε το ύφασμα να στεγνώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τη χαρτοταινία.