5 κοινά διακοσμητικά λάθη και πώς να τα διορθώσεις

01.07.2019
5 κοινά διακοσμητικά λάθη και πώς να τα διορθώσεις
Κάνε αλλαγές και παρατήρησε αμέσως τη διαφορά!

Όλοι είμαστε ένοχοι για κάποια διακοσμητικά λάθη. Τα λάθη στη διακόσμηση είναι αποδεκτά, καθώς υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να διορθωθούν χωρίς μεγάλα έξοδα.

Δες και αυτό: Πώς να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρα σου εύκολα και γρήγορα

Παρακάτω θα βρεις τα έξι πιο συνηθισμένα διακοσμητικά λάθη και τι μπορείς να κάνεις για να τα διορθώσεις:

Υπερβολικές χρωματικές επιλογές

Πρόκειται για ένα πολύ συχνό λάθος. Ακόμα κι αν σου αρέσουν πολλά χρώματα, θα πρέπει να επιλέξεις μια κατηγορία εξ αυτών με την οποία θα μπορείς να παίξεις.

Έπιπλα κολημμένα μεταξύ τους

Το να βάζουμε τα έπιπλα στις άκρες ενός χώρου, είναι μια διαδικασία η οποία βγαίνει αβίαστα και αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί μια λανθασμένη εντύπωση πως ένα μεγαλύτερο κενό στο κέντρο ενός χώρου το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο αλλά τον καταστεί άμεσα και λειτουργικότερο. Αντισταθείτε σε ό,τι η κακή αυτή συνήθεια προστάζει και προσπάθησε να ξεκολλήσεις τα έπιπλα από τους τοίχους. Μια πολύ καλή λύση είναι να αφαιρέσεις κάποια από τα έπιπλα του σπιτιού σου έτσι ώστε να μπορέσει ο χώρος να αναπνεύσει.

Αυτό το είδες; 7 εύκολα tips για να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά σου με αέρα... Feng Shui

Ανασφαλείς επιλογές

Η με μονομιάς επένδυση ενός χώρου με έπιπλα και άλλων ειδών αντικείμενα ανήκει σε άλλες δεκαετίες. Το να πάρεις ένα έτοιμο σύνολο όπως πωλείται σεταρισμένο από ένα κατάστημα στερείται δημιουργικότητας και διακοσμητικής πρωτοτυπίας. Αφέσου ελεύθερη, λάβε υπόψη σου τα ερεθίσματα που έχεις και διαμόρφωσε τον χώρο σου σύμφωνα με τις προσωπικές σου προτιμήσεις αγοράζοντας μεμονωμένα αντικείμενα και δημιουργώντας πρωτότυπες συνθέσεις.

Λάθος ή ελάχιστος φωτισμός

Ένας χώρος με λιγοστό φωτισμό παρουσιάζει μια ιδιαίτερα καταθλιπτική εικόνα και είναι τρομερό λάθος να αφήνεται με μοναδική υποστήριξη το κεντρικό φωτιστικό οροφής. Δώσε φως στους χώρους σου υποβοηθώντας με διάφορα φωτιστικά μέσα και αν είναι απαραίτητο ακόμη και με καθρέπτες.

Άδειοι τοίχοι

Η εικόνα άδειων τοίχων είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να διακοσμήσεις τους τοίχους σου και μερικοί από αυτοί είναι τα κάδρα ή οι κορνίζες, αυτοτελείς ή υποβοηθούμενες με άλλα μέσα επίτοιχες ταπετσαρίες, αλλά και μια σειρά άλλων εναλλακτικών διακοσμητικών επίτοιχων στοιχείων πιο μοντέρνων.

Διάβασε επίσης: Πώς να ζωντανέψεις τους μικρούς χώρους του σπιτιού σου, σύμφωνα με τους ειδικούς