5 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο πολυτελές

30.05.2020
5 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο πολυτελές
Οι αλλαγές που θα ανανεώσουν το χώρο σου και θα του δώσουν μια πινελιά πολυτελείας

Μετοκόμισες πρόσφατα ή μένεις στο ίδιο σπίτι εδώ και χρόνια;

Όποια κι αν είναι η απάντηση σου, αν επιθυμείς να κάνεις το χώρο σου να φαίνεται πιο πολυτελής και... μεγαλύτερης αξίας, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Χωρίς μεγάλες σπατάλες και ακολουθώντας τα σωστά βήματα, μπορείς να δώσεις εύκολα στο σπίτι σου μια αίσθηση πεντάστερου ξενοδοχείου. Οι ειδικοί συμβουλεύουν για το πώς ακριβώς θα το καταφέρεις:

Πρόσθεσε ένα έργο τέχνης

Δημιούργησε μια όμορφη γωνιά και δώσε στο χώρο σου χρώμα και ζωντάνια με αυτό τον τρόπο. Είτε πρόκειται για έναν όμορφο πίνακα ή ένα ιδιαίτερο γλυπτό, κάνε αυτό το κομμάτι το επίκεντρο της διακόσμησης για να δημιουργήσεις τη βάση για το υπόλοιπο δωμάτιο.

Απλοποίησε

Ένας γεμάτος, υπερφορτωμένος χώρος είναι πιθανότερο να φανεί ακατάστατος και αποδιοργανωμένος, παρά κομψός και εκλεπτυσμένος. Αφαίρεσε όλα τα περιττά και κράτησε μόνο κομμάτια που έχουν συναισθηματική αξία ή προσθέτουν μια κομψότητα και ένα στυλ στο χώρο. Ένας απλουστευμένος χώρος θα επιτρέψει στα στοιχεία που θα μείνουν να λάμψουν πραγματικά.

Διάβασε επίσης: Πώς να διακοσμήσεις σωστά το σπίτι σου αν θέλεις ιταλικό στυλ

Χρησιμοποίησε ένα ενδιαφέρον ύφασμα

Δώσε στο σαλόνι σου ένα ανανεωμένο look χρησιμοποιώντας ένα vintage ύφασμα για να καλύψεις τα μαξιλάρια ή ένα σκαμπό. Το ασυνήθιστο ύφασμα θα προσθέσει στο δωμάτιό σου ένα μοναδικό στοιχείο και θα προσωποποιήσει το χώρο σου. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ύφασμα με ένα όμορφο μοτίβο πάνω σε έναν καναπέ ή μια καρέκλα.

Πρόσθεσε ένα αντικείμενο με ιστορία

Αν επισκεφθείς το πατρικό σου σίγουρα θα βρεις ένα μικρό έπιπλο, ένα διακοσμητικό ή ένα αντικείμενο με ιστορία. Χρησιμοποιήστε το στη διακόσμηση του σαλονιού για να το κάνεις να δείχνει πιο «σοφό».

Συνδύασε υλικά και υφές

Ο συνδυασμός υλικών και υφών θα δώσει στο χώρο μια πιο πολυτελή εμφάνιση. Δοκίμασε να ανακατέψεις υλικά όπως το μέταλλο, το γυαλί, το ξύλο, το δέρμα και μια ποικιλία υφασμάτων για να δώσεις δυναμική στο σαλόνι σου και να το κάνεις να δείχνει πιο φιλόξενο.