Πως το Feng Shui μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ύπνο σου

16.03.2018
Πως το Feng Shui μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ύπνο σου
Η συμπλήρωση οκτώ ωρών ύπνου είνα ψηλά στον κατάλογο των πραγμάτων που μπορεί να σε κάνει να είσαι πιο φωτεινή, πιο ευτυχισμένη και υγιείς.


Είναι καιρός να ξανασκεφτείς το Feng Shui στην κρεβατοκάμαρά σου. Αποδεικνύεται ότι μερικά απλά βήματα μπορεί να σε κάνουν πιο ήρεμο άνθρωπο. "Το Feng Shui βοηθά να δημιουργηθεί ένας χώρος ενέργειας και θετικότητας στην κρεβατοκάμαρά σου. Ένας χώρος που προάγει τον ύπνο και τη χαλάρωση, καθώς και τη σεξουαλική και συναισθηματική Ιισορροπία. "Όταν ένα υπνοδωμάτιο έχει καλό Feng Shui, το νευρικό σύστημα μπορεί να χαλαρώσει και να μας κάνει να μπούμε σε έναν τόπο αγάπης και ασφάλειας που είναι πολύ σημαντικός για έναν καλό ύπνο." Αναφέρει η Rodika Tchi, σύμβουλος feng shui με έδρα το Βανκούβερ.


Τοποθετήσε το κρεβάτι σου στο σωστό σημείο.

Όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός φινετσάτου φιλικού χώρου, το Tchi λέει ότι υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Μη κοιμάσαι με το κεφάλι κάτω από ένα παράθυρο. Αυτό γιατί η ενέργειά σου χρειάζεται επιπλέον προστασία όταν είναι περισσότερο εκτεθειμένη έξω από το σπίτι. Οπότε καλό θα ήταν να έχεις το κρεβάτι σου σε έναν τοίχο και όχι κάτω από το παράθυρο.


Αποσυνδέσαι τα πάντα

Ξέρω ότι πλέον δεν είναι τόσο εύκολο να αποχωριστείς το κινητό σου λίγο πριν τον ύπνο, αλλά το Feng Shui αναμφισβήτητα σε συμβουλεύει τέτοιου είδους αντικείμενα με ακτινοβολία να τα κάνεις πολύ πιο πέρα απ΄το κρεβάτι. Άφησε τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές όσο το δυνατόν πιο μακρυά από την κρεβατοκάμαρα, διότι προωθούν την ανήσυχη, ανθυγιεινή ενέργεια. Με άλλα λόγια: Προσπάθησε να μην υπάρχουν τηλεοράσεις, υπολογιστές κτλ. Δώσε όσο το δυνατόν περισσότερη έμφαση στο φυσικό φως.

 Άσε την εργασία σου έξω από την πόρτα Σύμφωνα με τον Tchi, η κρεβατοκάμαρά σου πρέπει να χρησιμοποιείται για δύο πράγματα: ύπνο και σεξ. Οργάνωσε την καθημερινότητα σου έτσι ώστε να μην κουβαλάς εργασιακά βάρη στην κρεβατοκάμαρά σου. Συγκεκριμένα δεν πρέπει να έχεις κανένα υλικό που να σχετίζεται με την εργασία στο κρεβάτι. Χρειάζεσαι χώρο και στο σπίτι για να δουλέψεις στον υπολογιστή ή να διαβάσεις; Φτιάξε έναν ανάλογο χώρο δίπλα στο σαλόνι και ξεχώρισε την δουλειά από την ξεκούραση.. Αφήσε το υπνοδωμάτιό σου να αναπνεύσει  Ένας απλός τρόπος για να το κάνεις το μυαλό να ανασάνει από σκέψεις και να ανακουφιστείς είναι αρχικά να ανοίξεις τα παράθυρά σου για να αφήσεις το ηλιακό φως και φρέσκο ​​αεράκι να μπει στο δωμάτιο. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να βάλεις στον χώρο φασκόμηλο το οποίο έχει ωραίο άρωμα και ανισηπτικές ιδιότητες ή κάποια άλλα από τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια για τον καθαρισμό του αέρα.  Επιλέξτε το χρώμα κα τα αντικείμενά σου προσεκτικά  Η λάθος επιλογή των χρωμάτων και υλικών μπορεί να διαταράξει σημαντικά την ενέργεια που χρειάζεται κάποιος για να κοιμηθεί καλά. Απομάκρυνε κάθε «θλιβερή» ή «επιθετική» απεικόνιση είτε είναι αντικείμενά είτε πίνακας ή οτιδήποτε άλλο. Βάλε στον χώρο πράγματα και χρώματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά. 


Ξεφορτωσου τα άχρηστα πράγματα

Πετάξτε οτιδήποτε έχεις στην κρεβατοκάμαρά σου που το μόνο που κάνει είναι να πιάνει χώρο. Κάθε στοιχείο που δεν εκφράζει την ενέργεια της αγάπης και την χαλάρωση δεν πρέπει να ανήκει στην κρεβατοκάμαρα. Διώξε την ακαταστασία για να έχεις γλυκά όνειρα. Δοκιμάσε να βάλεις στον χώρο απαλά χρώματα, επίσης μπορείς να επενδύσεις και σε μερικά καλής ποιότητας κλινοσκεπάσματα για καλύτερο ύπνο.