Δημιούργησε καλό Feng Shui για το σπίτι σου

06.03.2018
Δημιούργησε καλό Feng Shui για το σπίτι σου
Πολλές φορές δεν δίνουμε την κατάλληλη προσοχή που χρειάζεται στα καθημερινά πράγματα, αλλά νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε αλλαγές που ίσως μας αλλάξουν τη διάθεση.

Μια πολύ καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις από το σπίτι στο οποίο περνάς και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Είναι σημαντικό να νιώθεις την θετική ενέργεια στον χώρο σου για την σωματική και την ψυχική σου υγεία. Το Feng Shui σου δίνει κάποιες συμβουλές για να αλλάξεις ό,τι δεν πάει καλά.

Βάλε τέλος στην ακαταστασία

Ξεφορτώσου ό,τι δεν αγαπάς από το σπίτι σου. Η εκκαθάριση είναι μια διαδικασία που καταναλώνει χρόνο και ενέργεια κα μπορεί να φανεί ακόμα και σαν θεραπεία για να σε βοηθήσει να διώξεις εκτός από αντικείμενα και το στρες.

Απέκτησε καλή ποιότητα αέρα και φωτός

Ο καθαρός αέρας και το φυσικό φως του ήλιου είναι δυο στοιχεία απαραίτητα για την καλή ενέργεια του σπιτιού σου. Άνοιξε τα παράθυρα, τράβα τις κουρτίνες και άσε ο τον χώρο να πάρει ανάσα και να φωτίσει.

Extra tip: Μπορείς να διακοσμήσεις με φυτά χώρου τα οποία δίνουν ακόμα ένα τόνο φρεσκάδας.

Βάλε στον χώρο στοιχεία από Feng Shui

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς ισορροπία και ζωντανή ενέργεια σε όλες τις περιοχές του σπιτιού. Για παράδειγμα αν σε ενδιαφέρει το κομμάτι της δουλείας για να αποκτήσεις περισσότερη ευημερία καλό θα ήταν ν υπάρχουν στοιχεία ξύλου ή νερού στην νοτιοανατολική μεριά του σπιτιού. Ενώ αν θες να βελτιώσεις την υγεία σου τοποθέτησε φυτά ‘η ξύλινα έπιπλα στην ανατολική περιοχή του χώρου.

Σκέψου τι χρώματα φοράς

Τα παραδοσιακά χρώματα της εποχής είναι το κόκκινο και το πράσινο. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς και το πράσινο του ξύλου. Η φωτιά καίει το ξύλο και δυναμώνει. Εξισορρόπησε το κόκκινο χρησιμοποιώντας χρώματα τα οποία αντιπροσωπεύουν το νερό, όπως το μπλε και το μαύρο.