Modern clαssic: Το τραπέζι Noguchi

25.02.2015
Το όνομα Herman Miller κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους πιο διάσημους κατασκευαστές επίπλων

Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι στα σπλάχνα αυτής της αμερικανικής εταιρείας καλλιεργήθηκε το ταλέντο πολλών designers οι οποίοι παρήγαγαν σημαντικό αριθμό επίπλων, που πλέον θεωρούνται σύμβολα του βιομηχανικού σχεδιασμού. Ενα από αυτά είναι και το τραπέζι Noguchi Table, το οποίο σχεδίασε ο Ιάπωνας Isamu Noguchi για λογαριασμό της Herman Miller, που το παρουσίασε για πρώτη φορά το 1947.

Ο γνωστός δημιουργός πήρε την ιδέα από ένα τραπέζι που είχε σχεδιάσει για το γραφείο του προέδρου του ΜοΜΑ και το οποίο ζήλεψε η ομάδα σχεδιασμού της Herman Miller...

Πραγματικά, εντυπωσιασμένα από τη χρήση της Biomorphism Art σε αυτό το απλό έπιπλο, τα στελέχη της εταιρείας προσέλαβαν τον Noguchi για να φτιάξει ένα παρόμοιο τραπέζι με βάση μια ελεύθερης μορφής γλυπτική, η οποία θα ταίριαζε τόσο σε οικιακό όσο και σε ένα αυστηρά επαγγελματικό περιβάλλον γραφείου. Το τραπέζι Noguchi, το οποίο αποτελείται από την ξύλινη βάση με τα δύο συμμετρικά κομμάτια ξύλου και τη βαριά γυάλινη επιφάνεια, κυκλοφορεί μέχρι σήμερα και ανήκει στη γραμμή παραγωγής Herman Miller Classics.

hermanmiller.com/products/tables

Γιάννης Παπαϊωάννου