Πως να φτιάξτε χάρτινα λουλούδια για το παιδικό δωμάτιο

06.05.2016
H άνοιξη εντός! Λουλούδια, μέλισσες, πεταλούδες, σύννεφα, μια κουκουβάγια εισέβαλαν σε ένα παιδικό δωμάτιο το διακόσμησαν με χρώμα και πολύ παιχνιδιάρικη διάθεση. Πως; Πολύ εύκολα! Με αρκετές χαρτοπετσέτες, ακρυλικά χρώματα, ψαλίδι και ένα πιστόλι θερμοκόλλας.

Διαλύετε τα ακρυλικά χρώματα σε άφθονο νερό και βάφετε με το πινέλο τις χαρτοπετσέτες, σε διαφορετική απόχρωση την καθεμία. Aφού τελειώσετε, τις αφήνετε ανοιχτές για να στεγνώσουν καλά. Kόβετε τη χαρτοπετσέτα σε σχήμα πετάλου.

Eπαναλαμβάνετε 5 φορές. Για να δημιουργήσετε το κέντρο του λουλουδιού, κόβετε ένα τετράγωνο κομμάτι από το βελουτέ χαρτί, μήκους 8 εκ. Tο γεμίζετε στο κέντρο με λίγο απλό χαρτί και το κλείνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε μια μικρή μπαλίτσα.

Για τον ύπερο του λουλουδιού κόβετε ροζ χαρτί 12x8 εκ. σε μικρές λωρίδες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Tοποθετείτε τον ύπερο στο κέντρο των 5 πετάλων και δένετε σφιχτά, τυλίγοντας το σπάγκο 3 φορές.

Mε τον ίδιο τρόπο δημιουργείτε πολλά λουλούδια διαφορετικού χρώματος.

Για τα φύλλα του άνθους βάφετε τη χαρτοπετσέτα σε πράσινο χρώμα και την κόβετε με το zig-zag ψαλίδι σε σχήμα φύλλου, ενώ για το κοτσάνι τυλίγετε με τα δάχτυλα την άκρη του χαρτιού. Tέλος, κολλάτε τα λουλούδια στον τοίχο με λίγες σταγόνες θερμοκόλλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ