Οι 6 καλύτερες ιδέες διακόσμησης από το ftiaxto.gr

11.10.2011
Η ιδέα του να βάζει η καθεμιά το χεράκι της στη διακόσμηση του σπιτιού –και όχι μόνο- κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος.

Η ιδέα του να βάζει η καθεμιά το χεράκι της στη διακόσμηση του σπιτιού –και όχι μόνο- κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος.

Ένας λόγος είναι σαφώς είναι η ανάγκη για έκφραση της δημιουργίας, αλλά ένας άλλος εξίσου σημαντικός είναι η διάθεση για… οικονομία.

Με αυτά τα δύο στοιχεία ως βάση, λοιπόν, και με δεδομένο ότι οι σχετικές πληροφορίες που έπαιρναν από το διαδίκτυο στα… ελληνικά, δεν ήταν επαρκείς ούτε ικανοποιητικές, η Ελίνα Αντωνοπούλου και η Βάλια Μπινίκου έστησαν πριν από τέσσερα χρόνια το ftiaxto.gr

Σήμερα, και με αφορμή την 1η έκθεση χειροτεχνίας, "Χειροτέχνικα", που διοργανώνουν, η Ελίνα μοιράζεται με το WomenOnly μερικά από τα… δυνατά χαρτιά του site τους.

"Στο ftiaxto.gr καλύπτουμε όσα περισσότερα θέματα crafts μπορούμε... πλέξιμο, ραπτική, μόδα, κόσμημα, κέντημα, σαπούνια, κεριά, μαγειρική, κηπουρική, ανακύκλωση υλικών, παιδί, σπίτι και διακόσμηση", εξηγεί η Ελίνα αποκαλύπτοντας ότι η αρχική ιδέα προέκυψε από το πλέξιμο!

"Μαζευόμασταν τέσσερις φίλες και πλέκαμε. Αναζητώντας υλικά, βιβλία και σχέδια online ανακαλύψαμε ότι παρόλο που υπήρχε μεγάλη ποικιλία σε πληροφορία σε ξένα sites στην Ελλάδα δεν υπήρχε τίποτα παρόμοιο... οπότε είπαμε να το φτιάξουμε εμείς", συνεχίζει η Ελίνα και τα υπόλοιπα είναι απλά… ιστορία.

Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που μπορεί κανείς να βρει στο ftiaxto.gr ξεχωρίζουν και πολλές αναφορές στο sites του εξωτερικού. «Γιατί συμβαίνει αυτό;», ρωτάμε την Ελίνα. «Το κάνουν πιο πολύ καιρό από εμάς και μερικές φορές καλύτερα από εμάς, οπότε γιατί να μην τους συμπεριλάβουμε;», απαντά εκείνη τονίζοντας ότι η διάθεση για ό,τιδήποτε το καινούριο δεν σταματά ποτέ.

Όσο για τα πιο επιτυχημένα θέματα του ftiaxto.gr σχετικά με το σπίτι τη διακόσμηση, «εκτός από τα βίντεο και τα διάφορα Χριστουγεννιάτικα που κάνουμε κάθε χρόνο», η Ελίνα ξεχωρίζει τις εξής προτάσεις:

1* Κουρτίνα με θηλιές
http://www.ftiaxto.gr/projects/projects-instructions/1304

2* Προσκεφάλι για το κρεβάτι
http://www.ftiaxto.gr/projects/projects-instructions/1306

3* Αρωματικά φορμάκια με λεβάντα για τις ντουλάπες
http://www.ftiaxto.gr/projects/projects-instructions/1171

4* Κέντημα σε καπέλο φωτιστικού
http://www.ftiaxto.gr/projects/projects-instructions/1279

5* Κάδρα με ύφασμα
http://www.ftiaxto.gr/projects/projects-instructions/685

6* Ρολόι τοίχου
http://www.ftiaxto.gr/projects/projects-instructions/498


* Εμείς ξεχωρίζουμε το γεγονός ότι όλες οι παραπάνω ιδέες παρουσιάζονται διεξοδικά βήμα προς βήμα συνοδευόμενες από τις σχετικές φωτογραφίες που κάνουν το όλο εγχείρημα πιο εύκολο.

INFO "Χειροτέχνικα"

Πού: στον 1ο όροφο του πολυχώρου Parapera, Αχαρνών 61 & Φερών, Αθήνα (www.parapera.gr)

Πότε: Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 10.00 το πρωί μέχρι 10.00 το βράδυ.

Ποιος: Οι λάτρεις του χειροποίητου - επαγγελματίες και μη - θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν, για πρώτη φορά, ανάμεσα σε πληθώρα υλικών, να ενημερωθούν για νέες μεθόδους χειροτεχνίας (crafting), αλλά και να μάθουν τα μυστικά διαφόρων ειδών χειροτεχνίας μέσα από μία σειρά δωρεάν εργαστηρίων που θα λάβουν χώρα από επαγγελματίες του χώρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τι: Πλέξιμο, ραπτική, κέντημα, γυαλί, βιτρό, χαρτοτεχνίες, κόσμημα, φυσικά σαπούνια και κεριά είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες δημιουργικές ασχολίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της "Χειροτέχνικα", όπου περισσότερα από 20 εργαστήρια και καταστήματα θα εκθέσουν τα πολύτιμα υλικά τους.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι και το WomenOnly

Από τη Ζωή Κίττα