Να τα αφησω ολα και να φυγω;

15.07.2015
Αν μετακομισω Αθηνα θα μπορω να ειμαι με τον ανθρωπο μου και καλα οικονομικα. Απο την αλλη εαν φυγω θα αφησω πισω μου την οικογενεια μου και τους φιλους μου...

Θεια Λουκια γεια σου, θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου. Δουλευω στην Θεσσαλονικη με καλα χρηματα. Η οικογενεια μου οι φιλοι μου ειναι εδω. Προσφατα γνωρισα εναν ανδρα αλλα το θεμα ειναι πως μενει Αθηνα. Τον θελω και με θελει πολυ. Πριν απο μερικες μερες η δουλεια μου μου εκανε προταση να μετακομισω Αθηνα σε μια μεγαλυτερη και καλυτερη θεση. Απο την μια θελω γιατι εαν μετακομισω Αθηνα θα μπορω να ειμαι με τον ανθρωπο μου και καλα οικονομικα. Απο την αλλη εαν φυγω θα αφησω πισω μου την οικογενεια μου και τους φιλους μου οπου ειμαστε πολυ δεμενοι μεταξυ μας. Εσυ τι λες; Να τα πονταρω ολα για ολα και να σηκωθω να φυγω; Και αν πληγωθω με αυτον τον ανθρωπο τι θα κανω; Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου σε παρακαλω περιμενω απαντηση!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, ο βασικός λόγος για να κατέβεις στην Αθήνα είναι η δουλειά, όχι άντρας. Ο άντρας είναι το κερασάκι στην τούρτα αλλά θα ήταν λάθος να το κάνεις για εκείνον, γιατί έτσι επιβαρύνεις εξαρχής τη σχέση σου μαζί του με ένα μεγάλο φορτίο και επενδύεις υπερβολικά σε μια υπόθεση υψηλού ρίσκου.

Αντίθετα, η συναισθηματική επένδυση πάνω στη δουλειά σου είναι πολύ πιο σίγουρη και απαλλάσσει τη σχέση σου, η οποία βρίσκεται στα σπάργανα από τις υπερβολικές προσδοκίες.

Με λίγα λόγια, δέξου τη δουλειά στην Αθήνα και δες που μπορεί να σε οδηγήσει η γνωριμία σου με αυτόν τον άντρα με μια ανάλαφρη διάθεση, χωρίς να ποντάρεις και πολλά σ' αυτόν. Αν η σχέση σας περπατήσει και αποδειχτεί ότι έχει το δυναμικό να εξελιχθεί σε κάτι σοβαρότερο, έχει καλώς. Αν δεν αναπτύξει τέτοιο δυναμικό και πάλι θα έχεις περάσει καλά στη φάση της προσαρμογής σου στο νέο περιβάλλον.

Πρόκειται για μια διπλή ευκαιρία που δεν θα πρέπει ν' αφήσεις να πάει χαμένη καθώς είναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσεις. Η Θεσσαλονίκη κι οι αγαπημένοι σου θα είναι εκεί και θα σε περιμένουν. Άλλωστε δεν θα πας και στη Γη του Πυρός κι εφόσον θα έχεις αρκετά χρήματα θα μπορείς να πετάγεσαι κάθε τόσο και να αναπληρώνεις το κενό.