Αλλαγη Σχολικου Περιβαλλοντος;

16.07.2015
Πηγαινα σχολειο και καθομουν μονη μ στο προαυλιο και κατεληξα να μη μιλαω με κανεναν.

Γεια σου Θεια Λουκια. Ειχα μια φιλη με την οποια καναμε παρεα απο τη πρωτη Λυκειου, ειμασταν αρκετα καλες φιλες και ταιριαζαμε πολυ (ετσι εδειχνε τουλαχιστον...) Στη Δευτερα Λυκειου αποφασισαμε να παμε σε ενα τεχνικο Λυκειο διοτι μας πιεζε αρκετα το Συστημα του Γενικου Λυκειου. Αυτο που αποφασισαμε τοτε ειναι να μην σπασουμε ποτε τη φιλια μας, περιτριγυριζομασταν απο ενα ματσο αγνωστους και δεν φαινονταν ολοι τους και τοσο φιλικοι. Περασε η χρονια και φτανουμε στις εξετασεις Ιουνιου. Η κολλητη μου λοιπον γνωριζει μια κοπελα με την οποια ειχα προηγουμενα και η οποια αρχισε να της λεει πραγματα για να τη στρεψει εναντιον μου. Η κολλητη μου πλεον εχει χωθει σε μια κλικα. Εγω ολο τον Ιουνιο πηγαινα σχολειο και καθομουν μονη μ στο προαυλιο και κατεληξα να μη μιλαω με κανεναν. Του χρονου θα παω Τριτη Λυκειου... Θα ειναι πιεστικα για εμενα να καθομαι μονη μου μεσα σε μια ζουγκλα και εχω σκεφτει αρκετες φορες να αλλαξω σχολειο... Αλλα ειμαι σε μεγαλο διλημμα. Η ειδικοτητα μου μ αρεσει αλλα ειναι κ αυτη η δυσκολη θεση. Θεια Λουκια τι μπορω να κανω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Τόνια μου, στο σχολείο δεν πάμε για να κάνουμε κοινωνικές συναναστροφές. Στο σχολείο πάμε για μάθουμε κάποια πράγματα που θα μας χρησιμεύσουν στη ζωή -άμεσα ή έμμεσα. Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αλλά αναπτύσσονται στο περιθώριο της σχολικής ζωής.

Συνεπώς, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε εξέλιξη έχει η σχέση σου με την κολλητή σου, αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι πάρεις από το σχολείο σου όσο περισσότερες γνώσεις μπορείς. Εφόσον λοιπόν το σχολείο σου σε καλύπτει από αυτή την άποψη θα πρέπει να παραμείνεις σ' αυτό και ταυτόχρονα να φροντίσεις να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες ώστε να αποκτήσεις κι εσύ περισσότερους φίλους.

Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι αλλάζοντας σχολείο θα εξασφαλίσεις περισσότερες ή καλύτερες κοινωνικές συναναστροφές, αφού αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από εσένα κι όχι από τους άλλους.

Αυτή τη στιγμή απ' ότι καταλαβαίνω έχεις υιοθετήσει μια εντελώς παθητική στάση, αφού είχες περιορίσει την κοινωνικότητα σου στη φιλία σου με αυτή την κοπέλα κι από την ώρα που εκείνη άρχισε να απομακρύνεται από εσένα δεν έκανες τίποτα για να αποκαταστήσεις τη σχέση σας ή για να ενταχθείς σε νέες παρέες μέσα από το σχολείο.

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα κλειστός χαρακτήρας αλλά αν δεν σ' αρέσει να μένεις μόνη σου, θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου, να ανοιχτείς προς τα έξω και να γίνεις πιο κοινωνική. Διαφορετικά, όσο συνεχίζεις να κάθεσαι μόνη σου σε μια γωνιά περιμένοντας από τους άλλους να σε πλησιάσουν, μπορεί να περιμένεις για πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για το Λύκειο αλλά και για αργότερα αν τυχόν συνεχίσεις την εξειδίκευση σου ή αρχίσεις να δουλεύεις.