Τι σόι γλάστρα είσαι τελικά;

16.10.2008
Αγαπάς την οικολογία και την εξερεύνηση της χλωρίδας της περιοχής σου. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι πως το δέντρο που προτιμάς μπορεί να αποκαλύψει αρκετά στοιχεία για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα σου. Διάλεξε το αγαπημένο σου και ανακάλυψε τον εαυτό σου.

Αγαπάς την οικολογία και την εξερεύνηση της χλωρίδας της περιοχής σου. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι πως το δέντρο που προτιμάς μπορεί να αποκαλύψει αρκετά στοιχεία για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα σου. Διάλεξε το αγαπημένο σου και ανακάλυψε τον εαυτό σου.

Βελανιδιά = παίρνεις πρωτοβουλίες

Είναι ένα μεγαλόπρεπο δέντρο με κλαδιά που απλώνονται ολόγυρα, σύμβολο δύναμης και σταθερότητας. Έχει χοντρό κορμό, με βαθιές ρίζες οι οποίες δείχνουν την ισχυρή σχέση με τη γη, και πλούσιο φύλλωμα που προσφέρει σκιά και προστασία.

Αν αυτό είναι το αγαπημένο σου δέντρο, σημαίνει ότι έχεις δυναμικό χαρακτήρα, αρκετή αυτοπεποίθηση και προτιμάς να επενδύεις τις δυνάμεις σου σε χειροπιαστά σχέδια και στόχους.

Πεύκο = είσαι ελεύθερο πνεύμα

Με βαθιές ρίζες, αλλά κορυφή που εκτείνεται ψηλά, το δέντρο αυτό αναζητά τον ανοικτό ορίζοντα.

Αν επιλέξεις το πεύκο, είσαι ελεύθερος και ασυμβίβαστος χαρακτήρας, με έντονες εσωτερικές αντιθέσεις. Επιθυμείς να είσαι ανεξάρτητη, αλλά χρειάζεσαι την προστασία, την τρυφερότητα και τις συμβουλές του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Κερασιά = απεριόριστη ενέργεια

Σύμβολο γενναιοδωρίας, με τους χυμώδεις καρπούς της, η κερασιά είναι το δέντρο που προτιμούν όσοι ξέρουν να δίνονται απλόχερα. Αυτό το δέντρο συμβολίζει την ομορφιά, τη δύναμη και την ανάπτυξη, αλλά και την αφθονία και την ευημερία.

Αν επιλέξεις την κερασιά σημαίνει ότι είσαι εξωστρεφής χαρακτήρας, ζεις κάθε στιγμή με ενθουσιασμό και έχεις την ικανότητα να αγαπήσεις βαθιά και μακροχρόνια.

Ελατο = αυστηρή και τελειομανής

Το έλατο συμβολίζει την παράδοση και τους ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια.

Αν είναι το δέντρο που προτιμάς, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις τη ζωή με αυστηρότητα και υπευθυνότητα, σέβεσαι τις πατροπαράδοτες αξίες, όπως ο γάμος και η οικογένεια, και τηρείς όλους τους κανόνες της ηθικής συμπεριφοράς, τόσο στην κοινωνική ζωή όσο και στην επαγγελματική.

Φοίνικας = ζεις για την περιπέτεια

Ο φοίνικας, που ευδοκιμεί στην όαση της ερήμου, συμβολίζει την ανάγκη για αλλαγή, αλλά και για ενδοσκόπηση.

Αν είναι το δέντρο που προτιμάς, τότε είσαι γυναίκα γεμάτη περιέργεια για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου, απεχθάνεσαι τη ρουτίνα και γενικά επιδιώκεις τη φυγή και την αλλαγή παραστάσεων. Σου αρέσει να βιώνεις νέες εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις, έστω και ονειροπολώντας.

Κλαίουσα Ιτιά = πρωταγωνιστεί το συναίσθημα

Όμορφη και αρμονική, η κλαίουσα ιτιά είναι ένα εντυπωσιακό δέντρο.

Αν το επιλέξεις, δίνεις μεγάλη σημασία στην αισθητική των πραγμάτων και φροντίζεις ιδιαίτερα την εμφάνισή σου. Είσαι ευαίσθητη και συνεσταλμένη, συχνά ντροπαλή και σχολαστική, ειδικά στα προσωπικά σου.

Έχεις μια τάση για μελαγχολία και κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς προκειμένου να κερδίσεις την αγάπη και την εκτίμηση των άλλων. Η ήρεμη αισθηματική ζωή είναι το σημαντικότερο πράγμα για σένα.

Γράφει η Νέλλη Παρασκευοπούλου