Saw 3D

02.11.2010
Καθώς μια θανάσιμη μονομαχία μαίνεται για την κτηνώδη κληρονομιά του Jigsaw, μια ομάδα επιζώντων από τον Jigsaw συγκεντρώνεται για να ζητήσει την υποστήριξη ενός αυτοχέδιου γκουρού και των συναδέλφων επιζώντων από τον Bobby Dagen, έναν άνθρωπο του οποίου τα σκοτεινά μυστικά απελευθερώνουν ένα νέο κύμα τρόμου.

Η ταινία τρόμου που το 2004 ξαναόρισε τη λέξη βασανιστήριο στο σινεμά, επιστρέφει εδώ με την έβδομη συνέχεια της και μάλιστα, όπως είναι της μόδας σε τρεις διαστάσεις. Οι συντελεστές είχαν εδώ και καιρό ανακοινώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία συνέχεια του και ο κύκλος θα κλείσει εδώ.

Βέβαια είναι απορίας άξιον ποιος ο λόγος μια ταινία σαν το Saw να φτάνει στο σημείο να κάνει τόσες συνέχειες; Την όποια έξυπνη ιδέα είχαν οι δημιουργοί της την εξάντλησαν στην πρώτη, άντε και στη δεύτερη ταινία. Αυτή η προσπάθεια να φτάσουν το gore όλο και πιο μακριά, δεν προσφέρει τίποτα στους θεατές πέρα από μια αίσθηση αηδίας.

Δυστυχώς η ταινία δεν καταφέρνει ούτε να σε τρομάξει ούτε να σε στοιχειώσει, όπως άλλες ταινίες τρόμου και αυτό γιατί πολύ απλά επαναπαύεται στην τεχνολογία και την εικόνα για να πετύχει το στόχο της. Και η αλήθεια είναι ότι μια καλή ταινία τρόμου δεν στήνεται μόνο με φρικαλέες εικόνες, αλλά με σκηνοθεσία που στοιχειώνει τον θεατή.


Εξερτζόγλου Κατερίνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ