Μπάτσοι Από Τον Πάγκο

01.11.2010
Οι ντετέκτιβ Κρίστοφερ Ντάνσον (Ντουέιν Τζόνσον) και Πι-Κέι Χάισμιθ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) είναι οι πιο ικανοί και αγαπητοί μπάτσοι στη Νέα Υόρκη. Λίγα γραφεία πίσω από τα δικά τους, κάθονται οι Άλεν Γκαμπλ (Γουίλ Φέρελ) και Τέρι Χόιτζ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) - η μόνη πιθανότητα να τους έχετε δει είναι στο background κάποιας φωτογραφίας, με μισόκλειστα τα μάτια: δεν ανήκουν στους ήρωες, είναι από τους «άλλους τύπους». Μήπως ήρθε η ώρα τους για να αναδειχθούν;

Η καινούρια ταινία του Άνταμ Μακει είναι μια ακόμη κωμωδία με πρωταγωνιστή τον εκλεκτό του, Γουίλ Φέρελ. Για να είμαστε ειλικρινείς οι ταινίες του Μακει, όπως και αυτές του Απατόου είναι μια ολόκληρη σχολή κωμωδίας με φανατικούς που τις βλέπουν αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν. Μια σχολή που μας έχει συνηθίσει τόσο στις παιδαριώδεις συμπεριφορές, όσο και σε στιγμές πραγματικά εκλεπτυσμένου και αξιομνημόνευτου χιούμορ.

Σε αυτά τα πλαίσια κινείται λοιπόν και το «Μπάτσοι από το Πάγκο». Στις ευχάριστες εκπλήξεις συγκαταλέγουμε τους Ντουέιν Τζόνσον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, οι οποίοι αν και πρωτάρηδες στην κωμωδία, χαρίζουν μια διαφορετική πνοή. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η επιλογή του Μαρκ Γουόλμπεργκ στο έτερο πρωταγωνιστικό ήμισυ του Γουίλ Φέρελ.

Η ταινία ξεκινά πολύ καλά με το ολόκληρο το καστ να χαρίζει πολλές στιγμές γέλιου. Τόσο ο Φέρελ, βετεράνος στο είδος όσο και ο Γουόλμπεργκ ταιριάζουν πολύ μαζί και δημιουργούν αστείες καταστάσεις ικανές να μνημονευθούν. Δυστυχώς όμως το σενάριο γρήγορα εξαντλείται σε εύκολα αστεία και ανατροπές χωρίς νόημα με αποτέλεσμα να κουράζει.

Σε γενικές γραμμές η κωμωδία του ΜακΚει δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει όπως οι προηγούμενες του σκηνοθέτη, παρακολουθείται με ευκολία, αλλά δυστυχώς το ίδιο εύκολα ξεχνιέται.

Κατερίνα Εξερτζόγλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ