Passengers

26.12.2008
Μία νεαρή ψυχολόγος, η Κλερ, αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη των πέντε μοναδικών επιζώντων μιας αεροπορικής τραγωδίας.
Μία νεαρή ψυχολόγος, η Κλερ, αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη των πέντε μοναδικών επιζώντων μιας αεροπορικής τραγωδίας. Στην πρώτη τους κοινή συνεδρία μοιράζονται τις αναμνήσεις από το δυστύχημα. Όλοι αναφέρουν μια έκρηξη που η υπεύθυνη αεροπορική εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν συνέβη πότε. Ανάμεσα σε πολλά παράδοξα που συμβαίνουν οι επιζήσαντες αρχίζουν να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο. Η Κλερ είναι αποφασισμένη να ξεδιαλύνει το μυστήριο όποιες και αν είναι οι συνέπειες.

Πρόκειται για ακόμη ένα μεταφυσικό παραψυχολογικό θρίλερ, το οποίο προσπαθεί με μανία να πατήσει πάνω στο -στρωμένο με δάφνες- δρόμο που χάραξε η «Εκτη Αίσθηση». Βέβαια μόνο η πρόθεση υπάρχει, καθώς το αποτέλεσμα δεν θυμίζει σε τίποτα την ατμόσφαιρα και το σασπένς της ταινίας του Σιάμαλαν.

Η ταινία βρίθει προβλημάτων, καθώς η σκηνοθετική οπτική του ταλαντούχου στις προηγούμενες δουλειές του Ροντρίγκο Γκαρσία, ήταν ανέμπνευστη, επίπεδη και καθαρά διαδικαστική, το σενάριο έπασχε από έλλειψη πρωτοτυπίας και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών ήταν άνευρες με ισχυρές δόσεις διεκπεραιωτισμού.

Γεωργία Οικονόμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ