Γκρέις Τζόουνς: «...Α Man Eating Μachine...»

04.11.2008
Εξηντάχρονη ντίβα, μεγαλύτερη από τη ζωή, Νεοϋορκέζα με τζαμαϊκανή καταγωγή, υποβλητική τραγουδίστρια, σχηματική ηθοποιός, κορυφαίο μοντέλο, ανυπέρβλητη μούσα, κινούμενο installation project, αξεπέραστο σύμβολο σεξουαλικής απελευθέρωσης, μοναδική μασκότ του διεθνούς jet set με τριαντάχρονη πορεία στην πλάτη της και δυναμική επιστροφή στα πράγματα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Εξηντάχρονη ντίβα, μεγαλύτερη από τη ζωή, Νεοϋορκέζα με τζαμαϊκανή καταγωγή, υποβλητική τραγουδίστρια, σχηματική ηθοποιός, κορυφαίο μοντέλο, ανυπέρβλητη μούσα, κινούμενο installation project, αξεπέραστο σύμβολο σεξουαλικής απελευθέρωσης, μοναδική μασκότ του διεθνούς jet set με τριαντάχρονη πορεία στην πλάτη της και δυναμική επιστροφή στα πράγματα. Της αρέσει να κατοικεί σε σκοτεινές φωλιές ανθρώπινων φαντασιώσεων όπου γεννιούνται μύχιοι πόθοι, συχνά τρομακτικοί. Αντι Γουόρχολ, Ζαν Πολ Γκουντ, Κιθ Χέρινγκ, Χέλμουτ Νιούτον, Κρις Μπλάκγουελ αλλά και Ντολφ Λούντγκρεν είναι μόνο μερικοί από τους ισχυρούς της ποπ κουλτούρας που προσκύνησαν τη φιγούρα της.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Κυκλοφορεί δίσκο -το «Ηurricane»- μετά από σχεδόν μια εικοσαετία που είχε βγάλει το «Βulletproof Ηeart». Στα κίμπορντς έχει τον Μπράιαν Ινο, στα ντραμς και το μπάσο τους Σλάι και Ρόμπι, στην κιθάρα τον Τόνι Αλαν από τους The Good, The Bad & The Queen, το εξώφυλλο φιλοτεχνεί ο graffiti καλλιτέχνης Μπάνξι, το video clip «Williams Βlood» επεξεργάστηκε ο Κρις Κάνινγκχαμ και σε κάποια τραγούδια έχει βάλει το χέρι του ο Tricky. Η Γκρέις επέστρεψε και για ένα live που έδωσε μετά από πολλά χρόνια στο φεστιβάλ των Massive Attack στο Royal Festival Hall του Λονδίνου. Οι κριτικές ήταν παραληρηματικές. Επιπλέον, ενσάρκωσε την Κέλνεριν στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Τόμας Τοθ για τον Αυστριακό ποπ τραγουδιστή των 80s, Φάλκο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Το «Ηurricane» ακούγεται βαρύ, μεστωμένο, υποβλητικό, σχεδόν μαγικό. Η Γκρέις μεταμορφώνεται σε όλες τις περσόνες που μπορεί μια σημερινή ντίβα των 00s και θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Μαζική μιντιακή επίθεση με πρωταγωνίστρια τη γυναίκα αράχνη, τον αυθεντικό μαύρο πάνθηρα της πασαρέλας και μια χρονιά γεμάτη από τη διαβόητη, νυχτερινή αύρα της.