Απολαυστική "Η εποχή των παγετώνων" για όλη την οικογένεια [vds]

26.03.2016
20.000 χρόνια πριν, η Γη δεν ήταν όπως τη γνωρίζουμε. Μόλις έχει αρχίσει η Εποχή των Παγετώνων. Ακολουθώντας το ένστικτο της επιβίωσης, τα ζώα μεταναστεύουν προς το νότο. Όλα εκτός από ένα μαλλιαρό μαμούθ, τον Μάνι, που του αρέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και ένα βραδύποδα, τον Σιντ, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τεμπέλη.

Οι δύο ήρωες θα συναντήσουν ένα εγκαταλελειμμένο ανθρώπινο μωράκι και θα αποφασίσουν να το πάνε στην οικογένειά του. Βλέποντας το μωρό σαν λαχταριστό έδεσμα, στην παρέα τους προστίθεται ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο γκαφατζής σκίουρος Σκρατ, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το σκοπό της ζωής του - να θάψει ένα βελανίδι - δημιουργώντας όμως απίστευτες καταστροφές. Η παρέα θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει τους γονείς του μωρού αντιμετωπίζοντας εμπόδια και φοβερές περιπέτειες…

Πρόκειται για ένα ψηφιακά επεξεργασμένο καρτούν, με χρήση computer animation μέσω υπολογιστή.

Η ταινία έγινε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και ακολούθησαν τρεις συνέχειες: Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (Ice Age: The Meltdown) το 2006, Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs) το 2009, Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (Ice Age: Continental Drift), το 2012

Με προϋπολογισμό 59.000.000 δολάρια, η ταινία έκανε άνοιγμα τριημέρου στην 1η θέση με 46,3 εκατομμύρια δολάρια. Οι συνολικές εισπράξεις στις ΗΠΑ έφτασαν τα 176,3 εκατομμύρια δολάρια ενώ παγκοσμίως απέφερε 383,2 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν η 9η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ για το 2002 και η 8η παγκοσμίως. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες της σειράς, κατατάσεται στην 3η θέση τόσο στις εισπράξεις της στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη εκδοχή της ταινίας ακούγονται οι φωνές των υποψήφιων για Χρυσή Σφαίρα, Ρέι Ρομάνο (Everybody Loves Raymond), Τζον Λεγκουιζάμο (Έρωτας στα χρόνια της χολέρας), Ντένις Λίρι (Rescue me), Τζακ Μπλακ (Ένα σχολείο πολύ ροκ)

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ «Καλύτερης ταινίας animation».

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 21.45
Διάρκεια: 73 λεπτά

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη
Ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Μπέζου, Πέτρου Φιλιππίδη