«Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία»- Διασκεδαστική κι ενδιαφέρουσα σάτιρα [vds]

28.03.2016
Ο σκηνοθέτης των «Kick-Ass» και «X-Men: Η Πρώτη Γενιά», Μάθιου Βον, συναντά το ανεξάντλητο κινηματογραφικό ταλέντο του Κόλιν Φερθ και το ξεχωριστό χιούμορ του Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Οι τρεις τους, παρέα με τους Μαρκ Στρόνγκ, Τάρον Ίτζερτον και Μάικλ Κέιν, βασισμένοι σε μια ακόμη υπέροχη κωμική περιπέτεια δια χειρός Μαρκ Μίλαρ («Kick-Ass», «CivilWar») - και αποφασισμένοι να εξελίξουν το είδος του σινεμά κατασκοπείας σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα απολαυστικής ψυχαγωγίας - παραδίδουν ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι γεμάτο πάθος, ενέργεια, δράση και ανεξάντλητο χιούμορ.

Καλώς ήρθατε στο «Kingsman», την πιο ανεξέλεγκτη μυστική υπηρεσία του πλανήτη. Όταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο.

Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενωπίω με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία της ζωής του Έγκσι, αλλά και εντυπωσιασμένος παράλληλα από την βαθιά ποιότητα του χαρακτήρα του, ο Χάρι προσφέρει στον νεαρό αλητάκο μια ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα του.

Του προτείνει λοιπόν πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη μυστική υπηρεσία για την οποία δουλεύει και ο ίδιος. Το όνομα αυτής: Kingsman. Για να καταφέρει ο ατίθασος νεαρός να εξασφαλίσει μια θέση μυστικού πράκτορα στις κλάσεις της, οφείλει να παλέψει σκληρά και να ξεπεράσει μια άκρως ανταγωνιστική και συχνά επικίνδυνη σειρά δοκιμασιών, στην οποία υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι πράκτορες.

Μόνο που για τον Έγκσι υπάρχει και μία πρόσθετη μικρή δυσκολία, καθώς το νεαρό χαμίνι θα πρέπει παράλληλα με τα τεστ του Kingsman να ξεπεράσει και το γεγονός πως ο ίδιος αποτελεί ένα «κοινωνικό απόβλητο», σε ένα περιβάλλον μορφωμένων, άρτια εκπαιδευμένων συνυποψήφιων, με υψηλές κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, ο Χάρι προσπαθεί να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της μυστηριώδους εξαφάνισης κάποιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ψυχαγωγών, κυνηγώντας τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο, τον Ρίτσμοντ Βαλεντάιν (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) – έναν δισεκατομμυριούχο, φρικιό της τεχνολογίας και απογοητευμένο οίκο-ακτιβιστή, του οποίου η επιθυμία να σώσει τον πλανήτη με κάθε κόστος, τον οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος με καταστροφικές, για όλους μας, συνέπειες.

Ο Έγκσι, με τη βοήθεια του Χάρι, πετυχαίνει τελικά να γίνει τόσο ένας ολοκληρωμένος τζέντλεμαν, όσο και ένας άψογος κατάσκοπος, αλλά θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του κατακτόντας την πολυπόθητη θέση στη μυστική υπηρεσία Kingsman; Και θα μπορέσουν άραγε ποτέ να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια πίσω από τα σατανικά σχέδια του Βαλεντάιν, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη δράση του και να τον σταματήσουν;

Κανάλι: Nova cinema 1
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ηθοποιοί: Κόλιν Φερθ, Μάικλ Κέιν, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Στρονγκ