«Το Βαθύ Μπλε Του Έρωτα»- Μία εξαιρετική ταινία [vds]

07.11.2015
Η Έστερ Κόλλυερ (Ρέιτσελ Βάις) ζει μια προνομιούχα ζωή στο Λονδίνο του 1950, παντρεμένη με τον δικαστή Σερ Γουίλιαμ Κόλλυερ (Σάιμον Ράσελ Μπιλ). Προς έκπληξη όλων, αφήνει τον άντρα της για να μείνει με τον πρώην πιλότο Φρέντι Πέιτζ (Τομ Χίντλεστον), τον οποίο έχει ερωτευτεί σφόδρα.

Με φόντο την μεταπολεμική Βρετανία, η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του θεατρικού του Τέρενς Ράτιγκαν, είναι μια μελέτη της απαγορευμένης αγάπης, της καταπιεσμένης επιθυμίας και του φόβου της μοναξιάς, αλλά ταυτόχρονα και μια βαθύτατα συγκινητική ερωτική ιστορία.

Η ιστορία μιας γυναίκας που ρισκάρει τα πάντα για τον άντρα που αγαπά, πρόκειται για μια οδυνηρή αλλά ασυμβίβαστη μελέτη του φόβου της μοναξιάς και της εξαιρετικά αναξιόπιστης φύσης της αγάπης.

Στα χέρια του Ντέιβις, η ιστορία που ο Ράτιγκαν διερεύνησε ως «η ιδέα της αγάπης είναι ανεξήγητη με βάση τη λογική», γίνεται κάτι παραπάνω από ένα ερωτικό τρίγωνο- μετατρέπεται σε ένα δίλημμα που αντανακλά την κατάσταση της χώρας τη δεκαετία του ʼ50.

Η Βρετανία, δεν είναι πλέον σπουδαία, αλλά πτωχυμένη οικονομικά, εξουθενωμένη πολιτιστικά και ξεπερασμένη ως παγκόσμια δύναμη. Είναι ένας καιρός που η πολυτέλεια και η ανοχή (όπως η προηγούμενη ζωή της Έστερ) είναι απλά προπολεμικές αναμνήσεις.

Η ιστορία της Έστερ, της εκπλήρωσης των επιθυμιών του ατόμου, μια κραυγή για ελευθερία- ειδικά για τις γυναίκες- αντανακλά τις μαζικές κοινωνικές και πολιτιστικές μεταβάσεις που εγκαινιάστηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μεταφράστηκαν σε ουσιαστικές αλλαγές μόνο τη δεκαετία του ʼ60.

Κανάλι: ΟΤΕ Cinema 2
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 20.15
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ηθοποιοί: Ρέιτσελ Βάις, Τομ Χίντλεστον, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Άν Μίτσελ