«Hunger» με τον Φασμπέντερ σε μία συγκλονιστική ερμηνεία [vds]

06.11.2015
Σε μια φυλακή της Βόρειας Ιρλανδίας που μοιάζει με κόλαση, ο αγωνιστής του IRA Μπόμπι Σαντς θα επιδοθεί το 1981 σε μια απεργία πείνας μέχρις εσχάτων. Και ο 39χρονος καλλιτέχνης Στιβ ΜακΚουίν θα αποδώσει τις έξι τελευταίες εβδομάδες της ζωής του με ανατριχιαστικό ρεαλισμό, πετυχαίνοντας μια ανελέητη επίθεση στις αισθήσεις του θεατή.

Συζητημένη όσο ελάχιστες ταινίες στο φεστιβάλ των Καννών (όπου και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Κάμερα για σκηνοθετικό ντεμπούτο) και με την ώθηση που κερδίζει από την ερμηνεία ζωής του καρατερίστα Michael Fassbender, η εμπειρία της παρακολούθησης του «Hunger» δε θα σβηστεί από τη μνήμη σου για πολύ καιρό.

Εικαστική ακρίβεια χωρίς την παραμικρή υπερβολή, δομή μουσική, αμεσότητα διαλόγων, ανατριχιαστικός ρεαλισμός, ποίηση. Ολα αυτά σε μια εξαιρετική ταινία, που αποτέλεσε αναμφίβολα μια από τις 10 καλύτερες του 2008, χρονιάς που προβλήθηκε.

Ο Στιβ ΜακΚουίν επέλεξε ένα δύσκολο θέμα, απέφυγε τον κοινωνικό ρεαλισμό και την πολιτική καταγγελία κι ολοκλήρωσε ένα μοντέρνο δράμα κλειστών χώρων που ορίζεται από το αδιέξοδο πείσμα ενός ανθρώπου, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το ακατόρθωτο.

Κανάλι: ΕΡΤ1
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ηθοποιοί: Μίκαελ Φασμπέντερ, Λίαμ Κάνιγχαμ, Στιούαρτ Γκράχαμ