«Ο Άνθρωπος Αντίγραφο»- Όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου [vds]

20.10.2015
Ο Άνταμ είναι λέκτορας σε ένα πανεπιστήμιο, και πολύ κοντά στο τέλος της σχέσης του με τη Μαίρυ. Ένα βράδυ ο Άνταμ βλέπει έναν ηθοποιό σε μια ταινία που είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον.

Η επιθυμία να γνωρίσει τον κλώνο του τον κυριεύει, και πολύ σύντομα θα τον εντοπίσει και θα γνωρίσει εκείνον και την εγκυμονούσα σύζυγο του Έλεν. Ο Άνθρωπος Αντίγραφο είναι ένα στοιχειωτικό και προκλητικό θριλέρ σχετικά με την ταυτότητα και την επιβίωση του ενός.

Ο σκηνοθέτης Ντένις Βιλνέβ δήλωσε:

«Ο Άνθρωπος Αντίγραφο, είναι η πιο προσωπική για μένα ταινία που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια ταινία για τη δύναμη του υποσυνείδητου, ένα θέμα που με απασχολεί ιδιαιτέρως γιατί επηρεάζει τόσο πολύ τις προσωπικές μας αποφάσεις και την κοινωνία γενικότερα. Εάν δεν έχεις επίγνωση αυτής της δύναμης και των παρενεργειών της, δε γνωρίζεις στ’ αλήθεια ποιος παίρνει τις αποφάσεις για σένα- δεν είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου.

Ένας άντρας που θέλει να αφήσει την ερωμένη του για να επιστρέψει στην εγκυμονούσα σύζυγο του πρέπει να αντιμετωπίσει τον χειρότερο εχθρό του: τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Σαραμάγκο επέλεξε με χιούμορ ότι αυτός ο άντρας θα πρέπει να ανταγωνίζεται τον εαυτό του».

Κανάλι: Nova Cinema 3
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 86 λεπτά
Ηθοποιοί: Τζέικ Τζίλενχαλ, Μέλανι Λοράν, Σάρα Γκέιντον, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Στίβεν Χαρτ, Τζέιν Μοφάτ