«Προσεχώς... Ζάμπλουτοι»- Κεφάτη ταινία με άρωμα καλοκαιριού [vds]

01.04.2016
Ο Μπεν «Φιν» Φίνεγκαν (Μάθιου Μακόναχι) είναι ένας γοητευτικός κυνηγός θησαυρών. Τα τελευταία χρόνια του έχει γίνει έμμονη ιδέα να ανακαλύψει ένα θρυλικό ναυάγιο του 18ου αιώνα, το καράβι που μετέφερε τη βασιλική προίκα, και φημολογείται ότι αποτελείται από 40 κιβώτια ανεκτίμητων θησαυρών.. Στην προσπάθειά του να το βρει, ο Φιν «βουλιάζει» όλη του την περιουσία και ταυτόχρονα και το γάμο του με την Τες (Κέιτ Χάντσον).

Ίσα που η Τες έχει κατορθώσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της, έχοντας βρει δουλειά σε ένα μεγάλο γιοτ, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Νάιγκελ Χάνεϊκατ (Ντόναλντ Σάδερλαντ), ο Φιν ανακαλύπτει ένα σημαντικό στοιχείο για το που βρίσκεται ο θησαυρός. Αναστατώνοντας την Τες για άλλη μία φορά, ο Φιν καταφέρνει να βρεθεί στο γιοτ του Νάιγκερ και χρησιμοποιώντας την ακαταμάχητη γοητεία του, πείθει τον πλούσιο μεγιστάνα και την όμορφη κόρη του (Αλέξις Τζιένα), να το βοηθήσουν να φέρει στην επιφάνεια το θησαυρό. Ακόμα και η Τες δεν μπορεί να αντισταθεί στο να ανακαλύψει επιτελούς, αυτό που τόσο καιρό έψαχναν οι δυο τους…

Όμως, για κακή του τύχη δεν είναι μόνοι τους…Ο κάποτε μέντορας του Φιν, Μο Φιτς (Ρέι Γουίνστουν) και ένας αδίστακτος γκάνγκστερ, ο Μπιγκ Μπάν (Κέβιν Χαρτ) έχουν βάλει σκοπό να προλάβουν τον Φιν. Ας αρχίσει το κυνήγι λοιπόν!

Ο Άντι Τέναντ ήθελε να κάνει κάτι εντελώς καινούριο, όταν έπεσε στα χέρια του το σενάριο του ΠΡΟΣΕΧΩΣ…ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ, του Τζον Γκρίφιν και Ντάνιελ Ζέλμαν. «Το διάβασα και σκέφτηκα ότι ήταν πολύ καλό, μία πολύ καλή ευκαιρία για να κάνω μία πραγματικά αστεία ταινία, που να διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα ήθελα να έχει μία κωμική περιπέτεια,» θυμάται ο Τέναντ. «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το δουλέψω παραπάνω και έτσι για 7 μήνες αυτή η ταινία μου έγινε έμμονη ιδέα. Ερεύνησα αρκετά τις ιστορίες που συνδέονταν με το ναυάγιο της βασιλικής προίκας, ιστορίες με αληθινούς κυνηγούς θησαυρών και άλλες σχετικές πληροφορίες.»

Ο παραγωγός Μπέρνι Γκόλντμαν προσθέτει, « όταν διάβασα το σενάριο, είπα ‘ να μία θαυμάσια ρομαντική περιπέτεια’. Πάντα θεωρούσα τις ταινίες του Άντι ως ιδιαίτερα διασκεδαστικές, οπότε του έστειλα το σενάριο. Ήξερα ότι θα πέταγε τη σκούφια του.»

Ο Τέναντ σημειώνει, «Νομίζω πως εκείνο που με τράβηξε κυρίως σε αυτήν την ιστορία είναι ότι όταν κάποιος ψάχνει για έναν θησαυρό, δεν το κάνει μόνο για τα χρήματα. Η ιστορία αφορά ένα ζευγάρι που ερωτεύεται επειδή ακριβώς μοιράζεται το ίδιο πάθος για εξερευνήσεις και περιπέτεια. Αλλά στην αληθινή ζωή ίσως αυτό να μην είναι αρκετό, οπότε όταν τους βλέπουμε στην ταινία είναι στα πρόθυρα του χωρισμού. Για αυτούς, ο θησαυρός ίσως είναι ένας τρόπος να ξαναβρεθούν μαζί.»

Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Μπεν «Φιν» Φίνεγκαν και της πρώην γυναίκας του, Τες, οι παραγωγοί αποφάσισαν να ενώσουν ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη τον Μάθιου Μακόναχι και την Κέιτ Χάντσον, των οποίων η χημεία είχε αποδειχτεί όταν κέρδισαν τις καρδιές των κινηματογραφόφιλων με την ταινία How to Lose a Guy in 10 Days, το 2003.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 21.45
Διάρκεια: 103 λεπτά
Ηθοποιοί: Κέιτ Χάντσον, Μάθιου Μακόναχι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρέι Γουίνστοουν