Έρωτας από την Αρχή

15.06.2012
Μετά από ένα τροχαίο δυστυχημα, η Πέιτζ πέφτει σε κώμα και όταν συνέρχεται έχοντας πλήρη αμνησία, ο άντρας της προσπαθεί να ξυπνήσει και πάλι τα παλιά της συναισθήματα και να ξανακερδίσει την καρδιά της.

Πρωτότυπος τίτλος: The Vow
Σκηνοθεσία: Μάικλ Σούκσι
Πρωταγωνιστούν: Τσάντινγκ Τέιτουμ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Σαμ Νιλ

Πλοκή: Μετά από ένα τροχαίο δυστυχημα, η Πέιτζ πέφτει σε κώμα και όταν συνέρχεται έχοντας πλήρη αμνησία, ο άντρας της προσπαθεί να ξυπνήσει και πάλι τα παλιά της συναισθήματα και να ξανακερδίσει την καρδιά της.

Γνώμη: Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε να προβάλλεται το ρομαντικό δράμα «Έρωτας από την αρχή», με πρωταγωνιστές δύο ηθοποιούς που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο είδος στο παρελθόν, τον Τσάνινγκ Τέιτουμ («Αγαπημένε Τζον») και τη Ρέιτσελ ΜακΑνταμς («Το ημερολόγιο», «Η γυναίκα του ταξιδευτή»).

Μοχλός της δραματουργίας η επιλεκτική αμνησία, που βάζει την κοπέλα να ταλαντεύεται ανάμεσα σ' ένα «βρώμικο» παρελθόν που δεν θυμάται κι ένα καθαρό παρόν που δεν αναγνωρίζει, πυροδότης δε της λειτουργίας των δακρυγόνων αδένων ο Λίο, το πραγματικό «θύμα» για του οποίου το πάθος, την επιμονή και τη στωικότητα το φιλμ του Μάικλ Σάκσι ουδέποτε αμφιβάλλει. Και σε έναν βαθμό, ομολογούμε, κερδίζει και τη δική μας πίστη, καθώς μέσα στην ανακύκλωση των κλισέ υπάρχει και ένα εντελώς βασικό που αναπάντεχα αίρεται -ο λεγόμενος «Ερωτας με την πρώτη ματιά». Η ανατροπή του, σε συνάρτηση με τα προσεγμένα, το πλείστον γήινα διαλογικά μέρη, κάνει την ταινία να παίρνει τις στοιχειώδεις έστω αποστάσεις από ένα τυπικό μελό, ενώ βοηθά σημαντικά και το ότι πηγή έμπνευσης του σεναρίου είναι μια πραγματική ιστορία.

Ρόμπυ Εκσιέλ