Το Κορίτσι του Σαλέ

13.01.2012
Η 19-χρονη Κιμ, πρώην πρωταθλήτρια στο skateboard, βρίσκει μια νέα δουλειά ως βοηθός σε σαλέ σε ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο. Δεν ξέρει να κάνει σκι, όταν όμως βρίσκει μια παλιά σανίδα του snowboard, αρχίζει να μαθαίνει το άθλημα και ανακαλύπτει ότι το ταλέντο τηςυπάρχει και στο χιόνι. Παράλληλα, προσελκύει το ενδιαφέρον του νεαρού αφεντικού της Τζόνι.

Πρωτότυπος τίτλος: Chalet Girl
Σκηνοθεσία: Φιλ Τρέιλ
Πρωταγωνιστούν: Φελίσιτι Τζόουνς, Εντ Γουέστγουικ, Μπιλ Νάι, Μπρουκ Σιλντς

Πλοκή: Η 19-χρονη Κιμ, πρώην πρωταθλήτρια στο skateboard, βρίσκει μια νέα δουλειά ως βοηθός σε σαλέ σε ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο. Δεν ξέρει να κάνει σκι, όταν όμως βρίσκει μια παλιά σανίδα του snowboard, αρχίζει να μαθαίνει το άθλημα και ανακαλύπτει ότι το ταλέντο τηςυπάρχει και στο χιόνι. Παράλληλα, προσελκύει το ενδιαφέρον του νεαρού αφεντικού της Τζόνι.

Γνώμη: Η κοινή λογική λέει πως αν έχετε δει μία ρομαντική κομεντί στην οποία ο πρωταγωνιστής/η πρωταγωνίστρια ασχολείται σοβαρά με κάποιο άθλημα, τις έχετε δει όλες. Η κοινή λογική φυσικά δεν μπορεί να ηττηθεί στην αρένα της θεωρίας, κι έτσι «Το Κορίτσι του Σαλέ» φροντίζει να συμπληρώσει όλα τα κουτάκια των γνωστών κλισέ, χωρίς όμως να γίνεται όσο εκνευριστικό θα περιμέναμε. Φτωχό κορίτσι πιάνει καινούρια δουλειά σε σαλέ. Φτωχό κορίτσι ανακαλύπτει πως έχει ταλέντο στο σνόουμπορντ. Φτωχό κορίτσι γνωρίζει νέο και πλούσιο αφεντικό. Φτωχό κορίτσι συμμετέχει σε διαγωνισμό σκέιτμπορντ. Μαντέψτε πού καταλήγει η παραπάνω αλληλουχία.

Μα φυσικά στο happy-end, που έρχεται τουλάχιστον μέσα από μερικούς κομψούς και έξυπνους διαλόγους. Όλα τα κλισέ του είδους επιβεβαιώνονται, οι μικροαστικές φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα και τα δεκαετριάχρονα κοριτσάκια που αγαπάνε το Gossip Girl» παίρνουν μια γερή δόση από τον τηλεοπτικό Τσακ Μπας, Εντ Γουέστγουϊκ - προβλέψιμα μονοδιάστατο. Ευτυχώς, η νεαρή Φελίσιτι Τζόουνς διαθέτει πλεόνασμα γοητείας στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας φρεσκάδα σε μια ιστορία παλιά όσο και οι Άλπεις.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ