Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων

30.09.2011
Ένας δικηγορίσκος στο Λος Αντζελες προσγειώνεται ξαφνικά σε μια υπόθεση που μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του. Αυτό που δεν φαντάζεται είναι πως μια φαινομενικά απλή ιστορία θα τον μπλέξει σε ένα θανάσιμο παιχνίδι επιβίωσης.

Πρωτότυπος Τίτλος: The Lincoln Lawyer

Σκηνοθεσία: Μπραντ Φούρμαν

Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Ράιαν Φελίπε, Μαρίζα Τομέι

Πλοκή: Ένας δικηγορίσκος στο Λος Αντζελες προσγειώνεται ξαφνικά σε μια υπόθεση που μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του. Αυτό που δεν φαντάζεται είναι πως μια φαινομενικά απλή ιστορία θα τον μπλέξει σε ένα θανάσιμο παιχνίδι επιβίωσης.

Γνώμη: Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Μίκι Χόλερ, ένας επιδέξιος και χαρισματικός δικηγόρος στο Λος Άντζελες, ο οποίος έχει φυσικά την βλαχο-νότια προφορά και χρησιμοποιεί ως γραφείο το αυτοκίνητό του, μια παλιά Lincoln. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υπερασπίζοντας μικροαπατεώνες, ο Μικ αναλαμβάνει απροσδόκητα την σημαντικότερη υπόθεση που έχει βρεθεί ποτέ στο δρόμο του: την υπεράσπιση ενός πλούσιου πλέιμποϊ του Μπεβερλι Χιλς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα φόνου. Ενώ όμως η υπόθεση αρχικά δείχνει απλή – και ιδιαίτερα κερδοφόρα, σύντομα εξελίσσεται σε μια θανάσιμη μάχη ανάμεσα σε δύο δεξιοτέχνες της χειραγώγησης, αλλά και σε μια κρίση συνείδησης για τον Χόλερ.

Bασισμένο στο best-seller μυθιστόρημα μυστηρίου του Μάικλ Κόνελι, το φιλμ του Μπραντ Φέρμαν (The Take) είναι ένα θρίλερ τηλεοπτικής αισθητικής με αστέρες (κάποτε Α' τώρα πλέον όμως) Β' διαλογής, που δεν θα σας απογοήτευε καθόλου ως ελαφριά επιλογή στο βίντεο-κλαμπ. Στο ανελέητο φως της μεγάλης οθόνης όμως, αυτός ο Δικηγόρος μπορεί να σας φανεί τόσο βαρετός όσο η παρακολούθηση μιας πραγματικής δίκης σε τριμελές Εφετείο της επαρχίας. Ο Μάθιου Μακόναχι κάνει ό,τι μπορεί, όσο περνάει ακόμη η μπογιά του, αλλά η ανέμπνευστη σκηνοθεσία δεν είναι στο πλευρό του.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ