Ναι στο νερό, αλλά πόσο;

07.07.2008
Αυτό το «πρέπει να πίνεις τόσα ποτήρια νερό καθημερινά, που για άλλους είναι 8, για άλλους 10 και για άλλους περισσότερα» έχει καταντήσει αηδία. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: πίνετε νερό όταν διψάτε και να το πίνετε γουλιά γουλιά και όχι σαν σφηνάκι. Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ότι δεν διψάνε ποτέ ή όταν διψάνε, δεν θέλουν

Αυτό το «πρέπει να πίνεις τόσα ποτήρια νερό καθημερινά, που για άλλους είναι 8, για άλλους 10 και για άλλους περισσότερα» έχει καταντήσει αηδία. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: πίνετε νερό όταν διψάτε και να το πίνετε γουλιά γουλιά και όχι σαν σφηνάκι. Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ότι δεν διψάνε ποτέ ή όταν διψάνε, δεν θέλουν να πιουν νερό, αλλά αναψυκτικά, παγωμένο τσάι, καφέ, μπίρα, παγωμένο κρασί, μια μαργαρίτα ή άλλο δροσερό κοκτέιλ. Για αυτούς ειδικά αλλά και για όλους του υπόλοιπους είναι απαραίτητο να επισημάνουμε τις εξής επιστημονικές αλήθειες:

1. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη από νερό και μόνο νερό, ιδιαίτερα όταν οι δραστηριότητές μας μας προκαλούν έντονη εφίδρωση ή όταν το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε μας προκαλεί αφυδάτωση πολύ ζεστό ή περιβάλλον που δεν αερίζεται.

2. Η δίψα είναι η πιο σαφής ένδειξη ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται ενυδάτωση.

3. Η ξηρότητα του δέρματος του προσώπου και του σώματος και τα σκασμένα χείλη αποτελούν επίσης ένδειξη ότι ο οργανισμός μας δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος. Εκτός από το να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε, προστατέψτε το δέρμα και τα χείλη σας με ενυδατικά καλλυντικά.

4. Το πολύ σκούρο κίτρινο χρώμα των ούρων δείχνει επίσης ότι δεν καλύπτουμε επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού μας σε νερό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ