Τα Ίχνη της Μουσικής ​​- Για παιδιά​ 8-13 ετών​​

28.03.2017
Τα ίχνη της μουσικής στις εικαστικές τέχνες της Ευρώπης από την αρχαιότητα έως σήμερα. Θέλετε να εξερευνήσουμε το μοναδικό κόσμο της μουσικής, της τέχνης, της έκφρασης, του ρυθμού, της δημιουργίας; Τότε, λοιπόν, ας αρχίσουμε το ιστορικό ταξίδι του «διαλόγου» της μουσικής με τις εικαστικές τέχνες στο ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό στερέωμα. «Τα ίχνη της μουσικής στις εικαστικές τέχνες της Ευρώπης από την αρχαιότητα έως σήμερα» είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας οδηγεί στην αναζήτηση και τη μελέτη μουσικών μοτίβων σε έργα τέχνης. Τα παιδιά γνωρίζουν, κατανοούν, αξιολογούν βασικά στοιχεία της ιστορίας της μουσικής, των εικαστικών τεχνών και των μουσικών οργάνων. Αναλύουν, συνθέτουν και ανασυνθέτουν έργα τέχνης και να κατασκευάζουν μουσικά όργανα με απλά καθημερινά υλικά. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η διαμόρφωση του παιδιού ως φιλότεχνου θεατή και δημιουργού.

Με την μουσικό – παιδαγωγό και πολιτισμολόγο Κυριακή Μπιλιάνη.

  • 27 Μαρτίου 2017 Η τέχνη περνά στην αιωνιότητα. Από τις προϊστορικές Κυκλάδες έως την τέχνη της κλασικής Ελλάδας.Δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευή μουσικών οργάνων.
  • 3 Απριλίου 2017 Οι δύο αυτοκρατορίες του αρχαίου κόσμου, η Ρώμη και το Βυζάντιο, και οι πολιτισμικές επιρροές των κατακτημένων λαών. Δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευή μουσικών οργάνων.
  • 10 Απριλίου 2017 Οι σκοτεινοί αιώνες δίνουν τη σκυτάλη στο φως και το χρώμα. Μεσαίωνας και Αναγέννηση. Δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευή μουσικών οργάνων.
  • 24 Απριλίου 2017 Ο 17ος αιώνας στην Ευρώπη των αλλαγών. Το Μπαρόκ στην Ευρώπη. Δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευή μουσικών οργάνων.
  • 8 Μαΐου 2017 Η εποχή του ορθού λόγου και η ανάδυση του σύγχρονου κόσμου. Διαφωτισμός και ρομαντισμός οδηγούν τα βήματα της τέχνης. Δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευή μουσικών οργάνων.
  • 15 Μαΐου 2017 Πειραματισμοί σε νέα πρότυπα. Τέλος 19ου και 20ός αιώνας.

Δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευή μουσικών οργάνων.


Δευτέρα 18.00-19.30

Συνολικό κόστος συμμετοχής :80 € /Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €


Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με email [email protected] ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.

Πληροφορίες : 210-3611206