O Παππούκας, ένας Γάτος και ένας Καλλιτέχνης μάς έκλεψαν την καρδιά!

17.03.2015
Τρία εξαιρετικά προσεγμένα και ενδιαφέροντα βιβλία για παιδιά 3 έως 6 ετών έφτασαν στα χέρια μας από τις εκδόσεις Key Books. Ο λόγος για τα βιβλία της βραβευμένης και πρωτοεμφανιζόμενης στο ελληνικό κοινό Marta Altés: Ο Βασιλιάς Γάτος, Ο Παππούκας μου, Είμαι Ένας Καλλιτέχνης.

H Καταλανή εικονογράφος φέρνει μια φρέσκια ματιά και αισθητική στον χώρο του παιδικού βιβλίου και οι ιστορίες που δημιουργεί είναι τρυφερές και διασκεδαστικές, ενώ περνάνε και υπέροχα μηνύματα σε παιδιά και γονείς.

Ο Παππούκας Μου- Marta Altés

Ο παππούκας μου μεγαλώνει... Αλλά αυτός είναι ο παππούκας μου, και γι' αυτό τον αγαπάω!

Στο βραβευμένο της βιβλίο η Altés αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ενός παππού και του εγγονού του. Το πανέμορφο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο, το αφιερώνει σε "όλες τις γιαγιάδες και όλους τους παππούδες". Η Καταλανή εικονογράφος προσεγγίζει το θέμα με ζεστασιά και ευαισθησία: η εικονογράφησή της θα γοητεύσει τους γονείς, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν το χιούμορ και τους χαρακτήρες της ιστορίας.

"Είναι γραμμένο με το σκεπτικό ότι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Μια αξιαγάπητη ιστορία".

Είμαι Ένας Καλλιτέχνης- Marta Altés

Είμαι ένας καλλιτέχνης δεν μπορώ να σταματήσω να δημιουργώ. Με εμπνέουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Αστείο, ανατρεπτικό, τέλειο για δημιουργικά παιδιά και γονείς, αυτό το πανέξυπνο και πανέμορφο βιβλίο δείχνει ότι η Τέχνη είναι ΠΑΝΤΟΥ!

Γνωρίστε το αγόρι που δεν μπορεί να σταματήσει να δημιουργεί! Αγαπάει τα χρώματα, τα σχήματα, τις υφές και εμπνέεται από ΤΑ ΠΑΝΤΑ: από τις κάλτσες του, το περιεχόμενο του ψυγείου, ακόμα και τη γάτα του, την οποία ντύνει με ένα πολύχρωμο παλτό.
Υπάρχει, όμως, μόνο ένα πρόβλημα: η μαμά του δεν ενθουσιάζεται πολύ με τα καμώματά του. Αλλά το αγόρι το 'χει βάλει σκοπό να κάνει την μαμά του να χαμογελάσει...

Ο Βασιλιάς Γάτος- Marta Altés

Η ζωή ενός γάτου δεν είναι πάντα εύκολη.

Τη μια μέρα είσαι ο βασιλιάς του σπιτιού και την επομένη όλα αλλάζουν...

Μια καινούργια άφιξη μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμα και για έναν γάτο.

Γνωρίστε έναν γάτο, ο οποίος είναι βασιλιάς στο δικό του σπίτι μέχρι που συμβαίνει κάτι συνταρακτικό. Εμφανίζεται κάτι αηδιαστικό που δεν μπορεί ούτε να συγκρατήσει τα σάλια του. Θα μάθει να ζει ο Βασιλιάς Γάτος με έναν σκύλο μέσα στα πόδια του;

Μια πανέξυπνη και αστεία ιστορία για τη φιλία, την τέχνη του συμβιβασμού και την προσαρμογή στις αλλαγές. Τέλειο για οικογένειες που περιμένουν παιδί, αλλά και για όσους αγαπάνε τις γάτες και τους σκύλους.

Γ.Ο