Λαμπερό ρεβεγιόν στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας

22.12.2010
Μια πολυτελής αίθουσα με καθρέφτες και τεράστιους πολυελαίους, ακριβά χαλιά, κομψά σερβίτσια, σαμπάνιες. Τουαλέτες, κοσμήματα που αστράφτουν, σμόκιν και ακριβά πούρα. Ορχήστρα. Μια τραγουδίστρια με αισθησιακή φωνή, στροβιλισμοί στην πίστα.

Μια πολυτελής αίθουσα με καθρέφτες και τεράστιους πολυελαίους, ακριβά χαλιά, κομψά σερβίτσια, σαμπάνιες. Τουαλέτες, κοσμήματα που αστράφτουν, σμόκιν και ακριβά πούρα. Ορχήστρα. Μια τραγουδίστρια με αισθησιακή φωνή, στροβιλισμοί στην πίστα.

Πυροτεχνήματα που ανάβουν. «Happy New Year». Ακόμη κι αν πολλά αλλάξουν στη ζωή μας τα επόμενα χρόνια, δύσκολα θα σβήσει από τη μνήμη η εικόνα της πρωτοχρονιάτικης γιορτής που πρώτες οι ασπρόμαυρες ταινίες του Χόλιγουντ έφεραν μέσα στο σαλόνι ακόμη και του πιο μικροαστικού σπιτιού.

«Σκηνοθετημένη» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε χρόνο η πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου αναβιώνει στις πολυτελείς αίθουσες των ξενοδοχείων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας. Ρεβεγιόν λοιπόν.

Με στυλ κλασικό, νεοκλασικό, μοντέρνο, σούπερ ντιζάιν. Με γκουρμέ πιάτα, σαμπάνια και ακριβά κρασιά, πλούσια μπουφέ, ζωντανή μουσική, djs, χορό. Οι πόρτες ανοίγουν και ίσως φέτος να είστε από εκείνους που θέλουν να διαβούν το κατώφλι. Να ζήσουν για λίγο το όνειρο πριν ξημερώσει...


Μεγάλη Βρετάννια
Το παλάτι της πλ. Συντάγματος

Το ιστορικό ξενοδοχείο με τη μακρά ιστορία αποτελεί σήμα-κατατεθέν της πλατείας Συντάγματος. Εχει 320 δωμάτια με πολυτελή διακόσμηση, το μπαρ Alexander’s, το Cellar για οινογνωσία, το διάσημο GB Corner, το GB Roof Garden και το Winter’s Garden, ένα εξαιρετικό σπα, μεγάλους συνεδριακούς χώρους.

Πολλές οι επιλογές για όσους επιλέξουν το πολυτελές ξενοδοχείο για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την παραμονή των Χριστουγέννων έχουν προγραμματιστεί τρεις εκδηλώσεις. Στο «GB Corner» θα υπάρχει ζωντανή μουσική με πιάνο και γκουρμέ μενού. Κόστος κατ’ άτομο 110 €.

Στο «GB Roof Garden» θα υπάρχει γεύμα με υπόκρουση γιορτινή μουσική από dj. Κόστος 210 € το άτομο.

Ακόμη μία εκδήλωση οργανώνεται στο «Royal Room», με ζωντανή μουσική από πιάνο και τραγούδι, με το γεύμα να κοστίζει 150 € κατ’ άτομο. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο «GB Corner», το μενού του γιορτινού τραπεζιού με τη συνοδεία πιάνου κοστίζει 175 € το άτομο, το «GB Roof Garden» θα έχει dj set από τον Τάσο Τρύφωνος και μενού με 375 € το άτομο, και το «Ball Room» ζωντανή μουσική και τραγούδι από εξαμελή ορχήστρα, με guest star τον Νίκο Γεώργα, και dj set από τη Μαργαρίτα Δρούτσα, με μενού που θα κοστίζει 275 € ανά άτομο.

«Hotel Grande Bretagne» (πλατεία Συντάγματος, 210 3330000, www.grandebretagne.gr).


Saint George Lycabettus
Πρόταση 7 γεύσεων με θέα την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό

Το στιλάτο ξενοδοχείο στην περιοχή του Κολωνακίου, κάτω από τον Λυκαβηττό, διαθέτει 153 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, όλα σύγχρονα εξοπλισμένα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων οργανώνει στο «Grand Balcon» το «Red Christmas Fashion Dinner», ένα μοναδικό σόου, όπου η Ελληνίδα σχεδιάστρια Melina Pispa θα παρουσιάσει δημιουργίες της σε κόκκινο χρώμα καθώς και κοσμήματα από διάσημους ιταλικούς οίκους. Το μενού 7 γεύσεων θα δημιουργήσει ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Μήλιος. Κόστος 128 € κατ’ άτομο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οργανώνεται το «Νew Year’s Chocolate Dinner» στην ίδια αίθουσα. Εκτός από το πλούσιο εορταστικό μενού από εδώ θα απολαύσετε τα πυροτεχνήματα και την εκπληκτική θέα της Αθήνας, της Ακρόπολης και του Σαρωνικού. Το ρεβεγιόν κοστίζει 175 € κατ’ άτομο. Αν είστε από τους τυχερούς που θα κερδίσουν τα φλουριά από τις βασιλόπιτες, θα απολαύσετε σοκολατοθεραπεία στο «Sensia Spa» και μία διανυκτέρευση σε σουίτα.

«Saint George Lycabettus» (Κλεομένους 2, 210 7290711-9, www.sglycabettus.gr).


Athens Plaza
Εκλεκτός μπουφές

Το τρίτο στη σειρά γνωστό ξενοδοχείο του Συντάγματος ανακαινίστηκε το 1998 και διαθέτει 159 πολυτελή δωμάτια και 23 σουίτες διακοσμημένες από τους γνωστούς σχεδιαστές Ralph Lauren, Fornacetti και Versace. Πολυσύχναστο είναι το καφέ του, το «Plaza Lounges», το «Explorer’s Lounge» και το εστιατόριο «Parliament». Το χριστουγεννιάτικο μενού θα περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα σε μπουφέ και γιορτινή μουσική, με τιμή 75 € το άτομο. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει μπουφές με διάφορα εδέσματα, που οι παρευρισκόμενοι μπορούν να απολαύσουν. Κόστος 95 € το άτομο.

«NJV Athens Plaza» (210 3352400, www.njvathensplaza.gr).


Athens Hilton
Γεύσεις... βυζαντινές

Ενα από τα γνωστότερα και καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, με εσωτερική και εξωτερική πισίνα, ένα πολύ οργανωμένο σπα, δωμάτια και σουίτες με σοφιστικέ διακόσμηση και μοναδική θέα. Το εστιατόριο «Βυζαντινό» είναι... θρύλος στην Αθήνα. Υπάρχει ακόμη το Oasis bar and grill, το Aethrion Lounge πλάι στον χώρο υποδοχής, το εκπληκτικό Galaxy Bar στον τελευταίο όροφο. Την παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει εορταστικός μπουφές στο «Βυζαντινό», ζωντανή μουσική αλλά και dj. Κόστος 95 € το άτομο. Επίσης, χριστουγεννιάτικο πάρτι στο «Galaxy Bar» με guest dj και τιμή 25 € το άτομο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οργανώνεται επίσημο δείπνο με ζωντανή μουσική και dj στο εστιατόριο «Βυζαντινό» και κόστος 165 € το άτομο. Επίσης, πάρτι στο «Galaxy Bar», με κόστος 30 € το άτομο και το κορυφαίο πάρτι «Red Night», στο «Ballroom», με προσκεκλημένους τον Β. Τσιλιχρήστο και Α. Χριστόπουλο, με κόστος 20 € το άτομο. «Θεσμός» έχει γίνει το brunch της πρώτης μέρας του χρόνου (από 12.30 μ.μ. έως τις 16.00 μ.μ.)

«Athens Hilton» (Β. Σοφίας 46, 210 7281000, www.hiltonathens.gr).


Athenaum Intercontinental
Πάρτι στον τελευταίο όροφο

Μεγάλο και εντυπωσιακό συγκρότημα στη λεωφόρο Συγγρού, με 543 δωμάτια και σουίτες, σπα, καθώς και το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Premiere» στον τελευταίο όροφο, με θέα την Ακρόπολη.

Σ’ αυτό τον χώρο θα διοργανωθεί το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με εορταστικό μενού. Κόστος 125 € το άτομο. Στο «Cafezoe» μπορείτε να απολαύσετε τα εδέσματα του μπουφέ με κόστος 100 € κατ’ άτομο.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορταστεί και πάλι στο «Premiere», συνοδεία ζωντανής μουσικής, με κόστος 190 € το άτομο και στο «Cafezoe» με μπουφέ και ζωντανή μουσική με 120 € το άτομο.

«Athenaum Intercontinental» (Συγγρού 89-93, 210 9206000, www.ichotelsgroup.com).


Classical King George Palace
Ζωντανή μουσική

Ακόμη ένα ιστορικό ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1936 και έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες. Στο «Tudor Hall», με θέα την Ακρόπολη, θα οργανωθεί το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, που θα περιλαμβάνει Galla Dinner με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, προς 180 € το άτομο. Στον ίδιο χώρο αλλά και στο «T Palace» θα διοργανωθούν τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν και πάλι με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και κόστος από 130 € το άτομο.

«Classical King George Palace» (210 3222210, www.classicalhotels.com).


Pentelikon Hotel
Βραβευμένο

Το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο περιβάλλεται από μια καταπράσινη έκταση 11 στρεμμάτων. Λειτουργεί από το 1927 και έχει πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και δύο εστιατόρια: το «La Terrasse» και το γκουρμέ «Vardis» με πιάτα μεσογειακής κουζίνας, βραβευμένο με αστέρι Michelin. Και τα δύο ρεβεγιόν (Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς) θα φιλοξενηθούν στο «La Terrasse» προς 120 και 130 €, αντίστοιχα και στο «Vardis» με 140 και 150 € αντίστοιχα το άτομο.

«Pentelikon Hotel» (Δηλιγιάννη 66, Κεφαλάρι, 210 6230650-6, www.pentelikon.gr).


Metropolitan
Πολυτέλεια

Το πρώην «Chandris» με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα είναι πλήρως ανακαινισμένο και διαθέτει 374 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 11 πολυτελείς σουίτες. Τα ρεβεγιόν θα οργανωθούν στο εστιατόριο «Le Trocadero» και την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού θα περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις που θα απολαύσετε με τη συνοδεία πιάνου και τραγουδιού. Κόστος 95 € το άτομο. Κάτι ανάλογο οργανώνουν και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με κόστος 105 € το άτομο.

«Metropolitan Hotel» (Συγγρού 385, 210 9471000, www.chandris.gr).


Athens Lycabettus
Το κεντρικό

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο σε ένα από τα πιο κεντρικά και κοσμικά σημεία της Αθήνας, με πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Τα εορταστικά ρεβεγιόν θα περιλαμβάνουν πλούσιο μενού με τιμή 45 € ανά άτομο.

«Athens Lycabettus» (Βαλαωρίτου 6 και Βουκουρεστίου, 210 3600600, www.athenslycabettus.gr).


Park Hotel Athens
Πλούσιο μενού με υπέροχη θέα

Από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, προσφέρει στους πελάτες του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εδώ και 35 χρόνια. Εχει 140 ευρύχωρα δωμάτια και 10 junior σουίτες που ανακαινίστηκαν τα τελευταία χρόνια, κομψή διακόσμηση και θέα στο Πεδίον του Αρεως και την Ακρόπολη.

Για τα γιορτινά ρεβεγιόν υπάρχουν πολλές επιλογές:

Την παραμονή των Χριστουγέννων μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας στο γνωστό εστιατόριο «St’ Astra», στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, με ένα πλούσιο μενού και υπέροχη θέα. Κόστος 88 € το άτομο.

Μια πιο οικονομική λύση αποτελεί το εστιατόριο «Gallo Nero», που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου, όπου το γιορτινό μενού θα κοστίζει 58 € ανά άτομο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το δείπνο οργανώνεται και πάλι στο εστιατόριο «St’ Astra», με κόστος 120 € και στο «Gallo Nero», προς 78 € το άτομο.

«Park Hotel Athens» (Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894500, www.athensparkhotel.gr).


Divani Caravel
Γιορτινή χλιδή

Το γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο, ανακαινισμένο πριν από λίγα χρόνια, διαθέτει 427 δωμάτια, 42 σουίτες και 2 προεδρικές.

Εχει επίσης συνεδριακούς χώρους, το Cigar Lounge, το καφέ «Κωνσταντινούπολη», το εστιατόριο «Αμαλία» και το bar restaurant «Brown’s».

Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο «Brown’s» θα σερβίρουν το εορταστικό μενού με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και τραγουδιού. Κόστος 85 € το άτομο. Την Πρωτοχρονιά έχετε και την επιλογή του Ballroom, με τιμή 90 € το άτομο.

«Divani Caravel» (Β.Αλεξάνδρου 2, 210 7207000, www.divanis.com).


Titania Hotel
Κλασική επιλογή

Αll time classic ξενοδοχείο στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Εχει 385 δωμάτια και σουίτες, όλα πρόσφατα ανακαινισμένα, καθώς και το γνωστό εστιατόριο «Olive Garden», το οποίο προτιμούν πολλοί Αθηναίοι. Σ’ αυτό το εστιατόριο θα οργανωθούν και τα δύο ρεβεγιόν με γιορτινόμπουφέ, ποτά «αλά καρτ» και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Κόστος 80 € το άτομο. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γιορταστεί στον ίδιο χώρο. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπάρχει και η επιλογή του «Vergina», με εορταστικό μπουφέ, ποτά αλά καρτ και ζωντανή μουσική από πενταμελή ορχήστρα. Κόστος 80 € το άτομο.

«Titania Hotel» (Πανεπιστημίου 52, 210 3326000, www.titania.gr).


Athens Atrium
Κοντά σε όλα

Σε προνομιακή τοποθεσία κοντά στην Ακρόπολη και την Πλάκα, με 56 καλόγουστα διακοσμημένα δωμάτια. Τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα κοστίζουν 45 € ανά άτομο και θα περιλαμβάνουν εορταστικό μπουφέ και μουσική από dj.

«Athens Atrium Hotel & Jacuzzi Suites» (Ωκεανίδων 21, Αγιος Σώστης, 210 9319300, www.athensatrium.gr).


Κείμενο: Λεωνίδας Τηνιακός
Φωτογραφίες: Περικλής Μεράκος, αρχείο «Εξερευνήστε την Ελλάδα»

* Kάποια γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας δεν αναφέρονται, επειδή κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας ή δεν είχαν καταλήξει στο εορταστικό τους μενού ή δεν μπόρεσαν να μας δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες εγκαίρως.