Η "Ελένη" του Ρίτσου στο Θέατρο Τέχνης

20.10.2002
Σε συνέχεια της περισυνής επιτυχίας, η "Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου με τον Βασίλη Παπαβασιλείου θα είναι το εναρκτήριο έργο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν- Υπόγειο. Ηπαράσταση θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
Σε συνέχεια της περισυνής επιτυχίας, η "Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου με τον Βασίλη Παπαβασιλείου θα είναι το εναρκτήριο έργο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν- Υπόγειο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
Η "Ελένη", μια παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Τηλεόρασης 1, πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα για οχτώ μόνο παραστάσεις και στη συνέχεια σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και στο Κέντρο Αρχιτεκτόνων Μεσογείου. Στη συνέχεια παίχτηκε στο Θέατρο Τέχνης-υπόγειο για μόνο 20 παραστάσεις. Όπως λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασόλης Παπαβασιλείου το σχέδιο της "Ελένης" έχει τις ρίζες του στη θεατρική βραδιά που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1999 στην Πνύκα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με τίτλο "Ο κύριος Γιάννης Ρίτσος". Αυτή η βραδιά ήταν η αφορμή για κάποιες πιο συγκεκριμένες σκέψεις για τον ποιητή γενικά και για το χαρακτήρα, την υφή, την εμβέλεια των θεατρικών του κειμένων ειδικότερα. Το Θέατρο του Ρίτσου είναι ένα θέατρο γλώσσας και ιδεών. Το ανθρώπινο πάθος, είτε τη "γυναικεία" ψυχή αφορά, είτε την "ανδρική", φωτίζεται στοργικά και συνάμα ανελέητα ως έρμαιο μιας υπέρτερης διαπλοκής δυνάμεων, που φέρουν τα ονόματα Πόθος, Δόξα, Ομορφιά και συνθέτουν το δίχτυ της Μοίρας μας.

Το έργο παίζεται σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, σκηνικά Γιώργου Ζιάκα, μουσική επιμέλεια Γιάννη Μεταλλινού και φωτισμούς Αντώνη Παναγιωτόπουλου.
Παίζουν ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Νίκος Σακαλίδης.
Ώρες παραστάσεων:
Τρίτη έως Σάββατο 9.30 μμ, Κυριακή 8.00 μμ, Δευτέρα αργία.
Τιμές εισιτηρίων: 18, 12 (φοιτητικό) ευρώ.