"To μαγαζάκι της γωνίας" στο Θέατρο Ακάδημος

15.10.2002
Στο Θέατρο Ακάδημος ξεκινούν από τις 17 Οκτωβρίου οι παραστάσεις του έργου "Το μαγαζάκι της γωνίας: Μάτουτσεκ και Σία" του Μίκλος Λάζλο με πρωταγωνιστή το Σπύρο Παπαδόπουλο και πολλούς ακόμα ηθοποιούς υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Στέφανου Κοτσίκου.
Στο θέατρο Ακάδημος ξεκινούν από τις 17 Οκτωβρίου οι παραστάσεις του έργου "Το μαγαζάκι της γωνίας: Μάτουτσεκ και Σία" του Μίκλος Λάζλο με πρωταγωνιστή το Σπύρο Παπαδόπουλο και πολλούς ακόμα ηθοποιούς υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Στέφανου Κοτσίκου.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο βιβλιοπωλείο Μάτουτσεκ και Σία στη Βουδαπέστη του 1938. Ο διευθυντής πωλήσεων Κράλικ αλληλογραφεί με μια κοπέλα μέσω μιας ταχυδρομικής θυρίδας. Όταν αυτή η κοπέλα εμφανίζεται στο βιβλίοπωλείο με σκοπό να πιάσει δουλειά, σθγκρούεται διαρκώς με τον Κράλικ χωρίς κανείς φυσικά από τους δυο να γνωρίζει ότι ο άλλος είναι το πρόσωπο με το οποίο αλληλογραφεί. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο όταν ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου κύριος Μάτουτσεκ υποπτεύεται ότι ο Κράλικ διατηρεί ερωτική σχέση με τη γυναίκα του.

Το έργο γράφτηκε το 1937 από το Μίκλος Λάζλο με τίτλο "La parfumerie". Το 1940 έγινε ταινία με τίτλο "You have got a mail" με τη Μεγκ Ράιαν και τον Τομ Χανκς.
Τέλος, η Έβελυν Φαλό και ο Ζαν Ζακ Ζιλμπερμάν παίρνοντας το θεατρικό του Λάζλο και στοιχεία από την ταινία του Λιούμπιτς, το διασκεύασε στη σημερινή του μορφή με τον τίτλο "La boutique au coin de la rue". Φέτος παίζεται για δεύτερη χρονιά στο Παρίσι με επιυχία, ενώ πέρισυ απέσπασε 5 βραβεία Moliere.

Σκηνοθεσία: Στέφανος Κοτσίκος
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Μετάφραση: Γιώργος Βούρος, Στέφανος Κοτσίκος
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Παίζουν:Σπύρος Παπαδόπουλος, Ντίνα Μιχαηλίδη, Κώστας Φλωκατούλας, Μιχάλης Αλικάκος, Μαίρη Νάνου, Μανώλης Ιωνάς, Θοδωρής Πολυζώης, Μαρίνα Γαζεττά, Στέλιος Πέτσος, Σπύρος Σταυρινίδης.