Η νύχτα του τράγου από το Θεατρικό Οργανισμό Πολιτεία

14.10.2002
Τέσσερα λαικά παραμύθια από τη Σκιάθο, τη Σκύρο και την Ήπειρο ζωντανεύουν στην πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Πολιτεία.
Από τις 7 έως τις 17 Νοεμβρίου 2002 ανεβαίνει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών η περισυνή επιτυχία του Θεατρικού Οργανισμού Πολιτεία,"Η Νύχτα του Τράγου".
Τέσσερα λαικά παραμύθια από τη Σκιάθο, τη Σκύρο και την Ήπειρο ζωντανεύουν σε μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση. Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ομάδα χορού Sinequanon.
Η εκφραστική δύναμη των χορευτών συναντά τις φόρμες του λαικού πολιτισμού σε μια παράσταση αρχαίων ήχων και τελετουργικών ρυθμών.
Η "Νύχτα του τράγου", σκηνική πράξη για ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς, είναι ένα παγανιστικό δρώμενο, ένας ερωτικός θρήνος για τις περιπέτειες του μοναχικού ανθρώπου σε ένα απροσδόκητο και τελικά ανοίκειο σύμπαν.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Μάρθα Φριτζήλα
Χορογραφίες: Sinequanon
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Ερμηνεύουν: Ευτυχία Γιακουμή, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Ερμής Μαλκότσης, Κική Μπάκα, Κατερίνα Σκιαδά, Δημήτρης Σωτηρίου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Μάρθα Φριτζήλα, Γιώργος Φριτζήλας.
Μουσικός: Βασίλης Ματζούκης.