Οι Δοκιμές στο Θέατρο Αμόρε

11.10.2002
Στις 9 Οκτωβρίου ξεκίνησαν στο Θέατρο Αμόρε οι Δοκιμές, ένα φεστιβάλ πειραματικών παραστάσεων, καινούριων ελληνικών και ξένων θεατρικών κειμένων από νέους σκηνοθέτες και συντελεστές που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Στις 9 Οκτωβρίου ξεκίνησαν στο Θέατρο Αμόρε οι Δοκιμές, ένα φεστιβάλ πειραματικών παραστάσεων, καινούριων ελληνικών και ξένων θεατρικών κειμένων από νέους σκηνοθέτες και συντελεστές που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Με βασικό σύνθημα την "δοκιμή", την συνεχή προσπάθεια για τη γέννηση του καινούριου που θα περιλαμβάνει τόσο για το κοινό όσο και τους καλλιτέχνες το Αμόρε πειραματίζεται δοκιμάζοντας νέα έργα του ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου, δοκιμάζοντας να δώσει βήμα έκφρασης στις επιθυμίες και τις αναζητήσεις νέων καλλιτεχνών.

Στον πρώτο κύκλο παρουσιάζονται τα έργα Οι μέρες πριν έρθεις, Another Spring, Χειμώνας.
Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2003. Θα παρουσιαστούν τα έργα Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών, Disco pigs, No(r)way Today.
Η τιμή για τις τρεις παραστάσεις είναι 14 ευρώ, ενώ το εισιτήριο και των δύο κύκλων (για 6 παραστάσεις) στοιχίζει 25 ευρώ.

Αναλυτικά:

Εξώστης:
Οι μέρες πριν έρθεις
Από την ιστορία μιας οικογένειας: Μ' αγαπάς; Η μητέρα θέλει να ξυπνήσει για λίγο πριν κοιμηθεί, ο πατέρας υπνωτίζει για πλάκα την καλύτερη φίλη τους, η κόρη κάνει έκτρωση κι ο αδελφός της προσπαθεί να βοηθήσει τον μπαμπά σεξουαλικά. Η υπνωτισμένη γυναίκα τους μαγειρεύει ψάρια κι ο δολοφόνος ερωτεύεται για να τους βγάλει απ' τη μέση. Μια οικογένεια. Ολοι αγαπιούνται. Ολοι δολοφονούν. Τον εαυτό τους. Τον διπλανό τους. Όταν βρεθούν στην απέναντι όχθη θα είναι πάλι μαζί./ θα γίνουν πάλι οικογένεια; Στην ακτή της άλλης ζωής είναι πάλι μαζί και το ερώτημα "μ' αγαπάς" επανέρχεται σαν απειλή.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά-κοστούμια: Ειρήνη Σαριμούτσου
Μουσική Επιμέλεια: Αργύρης Ξάφης
Παίζουν: Μενέλαος Χαζαράκης, Μαρία Καλλιμάνη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Αμάντα Πιπεράκη, Σοφία Μουτίδου.

Πρώτη παράσταση:
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 27 Οκτωβρίου , 20.00
ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη : 19.00, Παρασκευή : 00.15, Σάββατο : 00.15, Κυριακή : 20.00


Φουαγέ
Αnother Spring

Αυτά τα κείμενα δεν μιλούν για τίποτα άλλο. Μόνο για τις μέρες της τρέλας, όταν τίποτα δεν είναι πια όπως πριν. Οταν αυτός που έφυγε, πήρε μαζί του έναν κόσμο από στιγμές, αισθήσεις, ρούχα, αντικείμενα, εικόνες. Και μετά τι μένει; Ή τι έρχεται; Βλέπουμε μία στιγμή πριν τη σύγκρουση, μία στιγμή μετά, ένα ψήγμα αιτίας που εξηγεί ένα ψήγμα αδιέξοδου και το αντίστροφο.
Είναι ένα ημερολόγιο μοναξιάς. Προχωράει στιγμή στιγμή, κάπου χάνει την απόλυτη χρονική διαδοχή, ξαναγυρίζει πίσω σαν μασημένη κασέτα, όπου ξανακούς δύο τρεις φράσεις ξανά και ξανά σαν αταίριαστες, εκεί που δεν υπάρχει νόημα και ξαφνικά εκεί, σαν να καταλαβαίνεις κάτι, μέσα στο τίποτα, κάτι που ανοίγει δρόμο προς ένα μυστήριο εκκωφαντικό ή προς ένα πολυσύχναστο μυστικό εντελώς δικό σου.
Αιώρηση Στροφή Ταλάντευση Πτώση

Σκηνοθεσία: Σεραφίτα Γρηγοριάδου
Σκηνικά: Παναγιώτα Κοκκόρου
Κοστούμια: μαρία Τσαρτσανίδου
Παίζουν: Χάρης Αγγέλου, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Χάρης Φλέουρας, Μαργαρίτα Λουμάκη, Δώρα Στυλιανέση
Πρώτη παράσταση: Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 21.30
Τελευταία παράσταση: Τρίτη 3 Νοεμβρίου, 21.30
Ωρες: Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη: 21.30


Κεντρική Σκηνή
Χειμώνας του Jon Fosse

Τετάρτη Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.30
Από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, μόνο για 12 παραστάσεις.