"Ονείρωξη" από το Κ.Θ.Β.Ε. και την Ένωση Θεάτρων της Ευρώπης

03.10.2002
Μια παράσταση με τον τίτλο "Ονείρωξη", βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη θα ανεβεί στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη από τις 10 ως τις 13 Οκτωβρίου 2002 σε συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την Ένωση Θεάτρων της Ευρώπης, τον ουγγρικό θίασο Κάτονα Γιόζεφ και του Εθνικού Θεάτρου της Φινλανδίας.
Μια παράσταση με τον τίτλο "Ονείρωξη", βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη θα ανεβεί στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη από τις 10 ως τις 13 Οκτωβρίου 2002, σε συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, του ουγγρικού θιάσου Κάτονα Γιόζεφ και του Εθνικού Θεάτρου της Φινλανδίας.
Η "Ονείρωξη" είναι μια παράσταση που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα ενός τριεθνούς εργαστηρίου υποκριτικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι (2000) και τη Θεσσαλονίκη (2001). Η ευρωπαϊκή αυτή καλλιτεχνική συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης «Από τα Εργαστήρια στις Ευρωπαϊκές συμπαραγωγές».

Στην παράσταση συμμετέχουν Έλληνες, Ούγγροι και Φινλανδοί ηθοποιοί, που μιλούν ο καθένας στη μητρική του γλώσσα. Η πρεμιέρα δόθηκε στη Βουδαπέστη (Θέατρο Κάτονα Γιόζεφ, 28 & 29 Σεπτεμβρίου), ενώ, μετά τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση θα ταξιδέψει στο Ελσίνκι, το Πάλερμο και θα συμμετάσχει στο 11ο Φεστιβάλ της Ε.Θ.Ε. (Λυών, Νοέμβριος 2002). Στην παράσταση θα υπάρχουν ελληνικοί υπέρτιτλοι.

Σκηνοθεσία: Sandor Zsoter
Σκηνικά: Maria Ambrus
Κοστούμια: Marie Benedek
Δραματουργία: Julia Ungar