"Δύο Θεοί" στο Studio Μαυρομιχάλη

13.12.2010
Το έργο του Λένου Χρηστίδη, «Δύο Θεοί», θα παρουσιαστεί στο Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Το έργο του Λένου Χρηστίδη, «Δύο Θεοί», θα παρουσιαστεί στο Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Έργο γραμμένο το 1999, απέσπασε το βραβείο «Κάρολος Κουν», ως το καλύτερο Ελληνικό θεατρικό έργο εκείνης της χρονιάς.

Η δράση τοποθετείται κάπου στο μέλλον, με τους δύο ήρωες, τον Πάτρικ και τον Μιγκέλ να βρίσκονται για χρόνια κλεισμένοι σε ένα ίδρυμα, παλεύοντας να απεξαρτητοποιηθούν από τον εθισμό τους στη χρήση κομπιούτερ. Έξω από το ίδρυμα, ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο υπερκράτη, την Αμερική και την Ευρασία, που με την έναρξη του έργου, μαθαίνουμε ότι βρίσκονται στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης, με χρήση πυρηνικών όπλων. Μια σύρραξη, που αν συμβεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, στην εξαφάνιση κάθε είδους ζωή στον πλανήτη.
Οι δύο φίλοι τότε, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το κομπιούτερ που κρυφά έχουν φέρει στο δωμάτιό τους, για να καταγράψουν την ιστορία του ανθρώπινου γένους σε μια δισκέτα, έτσι ώστε αν κάποτε κατοικηθεί ξανά ο πλανήτης, οι νέοι του κάτοικοι, να πληροφορηθούν την ύπαρξη αυτού του πολιτισμού που πλησιάζει στο τέλος του.
Το προσωπικό και οι άλλοι τρόφιμοι του ιδρύματος, μαθαίνουν το σχέδιο του Πάτρικ και του Μιγκέλ και ζητούν να μπουν σε αυτή τη καταγραφή της Ιστορίας, όχι ως αυτό που είναι, αλλά, ως κάποια σπουδαία πρόσωπα, κερδίζοντας έτσι μια θέση στην αιωνιότητα. Έτσι, ο Έντι θέλει να γίνει ο Παστέρ, ο Ζήρο - Ζήρο, ο Λίστ και ο Διευθυντής του ιδρύματος, ο Τζώννυ Βαισμίλερ!

Οι δύο φίλοι ικανοποιούν όλα τα αιτήματα, προχωρώντας σε μια τερατώδη παραχάραξη της Ιστορίας και για τον εαυτό τους κρατούν τον υπέρτατο ρόλο: Γίνονται οι Δύο Θεοί που δημιούργησαν κάθε τι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής
Σκηνικά - κοστούμια : Γιώργος Ζιάκας
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί - Βίντεο : Στέφανος Κοπανάκης
Βοηθοί σκηνοθέτη : Μαρία Πατσαφά, Κέβη Κουλούρη

ΠΑΙΖΟΥΝ : Γιώργος Νινιός, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Παρασκευή : 21:15
Σάββατο : 21:15
Κυριακή : 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 18 ευρώ
Φοιτητικό - νεανικό - άνω των 65 : 14 ευρώ
Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος : 12 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 90 λεπτά