Τελευταίες παραστάσεις για το Χρυσό Δράκο

01.12.2010
Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ στη Νέα Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος.
Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ στη Νέα Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος.

Το καινούριο έργο του πιο γνωστού και πολυπαιγμένου σύγχρονου Γερμανού συγγραφέα Ρόλαντ Σίμελπφενιχ, που βραβεύτηκε φέτος σε δύο μεγάλα γερμανικά φεστιβάλ (Mühlheimer Theatertagen και Berliner Theatertreffen), παρουσιάζεται για μία ακόμη μόνο εβδομάδα σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στη Νέα Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος.

Πέντε πρόσωπα διηγούνται μια παράξενη πολύπτυχη ιστορία, με επίκεντρο το ασιατικό εστιατόριο «Ο Χρυσός Δράκος», κάπου στην κεντρική Ευρώπη. Με φόντο τον καταιγισμό εξωτικών παραγγελιών και με γρήγορες εναλλαγές εικόνων, ξετυλίγονται μπροστά μας στιγμές από τη ζωή δεκαεπτά ανθρώπων μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας, που ζουν και εργάζονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Στο κέντρο της ιστορίας, ένας νεαρός Κινέζος που υποφέρει από πονόδοντο και η μικρή αδελφή του που, χωρίς να το γνωρίζει, ζει φυλακισμένη μερικά μέτρα μακριά του.


Μετάφραση
: Ρούσα Δάλλα
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα - Ράνια Υφαντίδου
Σύνθεση ήχων - Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλεοπάτρα Μάρκου Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Νίκος Χατζόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Δημήτρης Παπανικολάου, Νικόλας Αγγελής

Η μετάφραση επιχορηγείται από το Goethe - Institut Athen.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας το πρόγραμμα παραστάσεων το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 18.00 και 21.00
Κυριακή 19.00 και 21.15