Rock The Ballet (***)

11.11.2010
Ένα απλό και απέριττο ροκ μπαλέτο περιμέναμε από τα 'Bad Boys of Dance' και τον διάσημο χορογράφο Rasta Thomas, και προσγειωθήκαμε σε ένα νεοϋορκέζικο πάρτι 80s με απολαυστικό στριπτίζ για φινάλε!

Ένα απλό και απέριττο ροκ μπαλέτο περιμέναμε από τα 'Bad Boys of Dance' και τον διάσημο χορογράφο Rasta Thomas, και προσγειωθήκαμε σε ένα νεοϋορκέζικο πάρτι 80s με απολαυστικό στριπτίζ για φινάλε!

Ο κορυφαίος σολίστ του κλασικού μπαλέτου Rasta Thomas υπέγραψε με μπόλικο ιδρώτα και εντυπωσιακά «ανοίγματα» το σόου 'Rock The Ballet' στη σκηνή του Badminton, προσαρμόζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές του κλασικού μπαλέτου με τις γεμάτες ένταση κινήσεις του σύγχρονου χορού, και τις δύσκολες ακροβασίες της ενόργανης γυμναστικής με τις ρυθμικές φιγούρες του hip hop.

Πέντε καλογυμνασμένα αγόρια και μια χορεύτρια (που θα φάνταζε περιττή αν δεν αποτελούσε αγαπημένη σύζυγο του χορογράφου Rasta Thomas και συν-χορογράφο της παράστασης) σάρωσαν τη σκηνή, εκατοστό προς εκατοστό.

Η Adrienne Canterna-Thomas ήταν μάλλον ο αδύναμος κρίκος, αφού ο χορός της άγγιζε πολύ συχνά τα όρια της υπερβολής! Σταρ της βραδιάς ήταν ο εκπληκτικός Rasta Thomas, που σε ορισμένες χορογραφίες αψήφησε τους νόμους της βαρύτητας, αποδεικνύοντας όχι μόνο το ταλέντο, αλλά και τη μεγάλη του κινησιολογική συναίσθηση.

Αν και το πρώτο μισό μας φάνηκε θεματικά πιο αδύναμο, το δεύτερο αποζημίωσε τους λάτρεις του χορού και των... γυμνασμένων κοιλιακών, με ένα δυνατό άνοιγμα και αγαπημένα κομμάτια των Michael Jackson, Prince, Queen, Coldplay και U2 που ζέσταναν την ατμόσφαιρα, με κάθε χορευτική ενότητα να ξεδιπλώνεται συναρπαστική και γρήγορα εναλλασσόμενη.

Οι χορευτές του Rasta ανταποκρίθηκαν απόλυτα στις δύσκολες απαιτήσεις του χορογράφου και χάρισαν στο κατά 80% γυναικείο κοινό ένα grande αισθησιακό φινάλε όταν πέταξαν τα μπλουζάκια τους και χόρεψαν αλά Full Mondy (στο απόλυτα γυμνασμένο)!

Η παράσταση «Rock The Ballet» είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί μια καλή πρωτογενής ιδέα με ταλαντούχους εκτελεστές να δημιουργήσει από το τίποτα και με χαμηλό κόστος ένα top show. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά σε όλα τα βήματα της βραδιάς, μιας βραδιάς από την οποία φύγαμε με απόλυτο σεβασμό στο «μπαλέτο του 21ου αιώνα», όπως το αποκαλεί ο Rasta Thomas.

Χριστίνα Τσατσαράγκου
[email protected]