Βραβείο για το Μουσείο της Ακρόπολης

09.11.2010
Με μία ακόμη διάκριση τιμήθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, μια διάκριση που το τοποθετεί στην κορυφή του «καλύτερου μουσείου στον κόσμο».

Με μία ακόμη διάκριση τιμήθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, μια διάκριση που το τοποθετεί στην κορυφή του «καλύτερου μουσείου στον κόσμο».

Συγκεκριμένα το βραβείο του «Καλύτερου Μουσείου του Κόσμου» πήρε το Μουσείο της Ακρόπολης από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η «Eνωση Δημοσιογράφων - Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας». Πρόκειται για «πολύ σημαντική διάκριση», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, που καθιστά το Μουσείο τον «πρώτο παγκοσμίως από τους προορισμούς για τουρισμό.

Προέρχεται, δε, από έναν σύνδεσμο επαγγελματιών, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν άλλα συμφέροντα» και αυτό βαρύνει περισσότερο την αξία του.

«Η συγκεκριμένη Ενωση αποτελείται από επαγγελματίες οι οποίοι κατευθύνουν τον τουρισμό της χώρας τους και διεθνώς», εξηγεί και προσθέτει ότι η τιμητική αυτή διάκριση «ήλθε όχι μόνο για τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών του Μουσείου (4.000 με 5.000 ημερησίως) αλλά και για την υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και περιβάλλοντος.

Είναι ακριβώς αυτό που είχαμε πει εξαρχής για παροχή ποιοτικών παροχών στον επισκέπτη. Και αυτό αναγνωρίζεται με το βραβείο αυτό». Τo βραβείο παρέλαβε προχθές το βράδυ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι με την κίνησή τους άνοιξαν την πόρτα για να επιστρέψουν τα μάρμαρα της Ακρόπολης στον τόπο τους.

Ο υφυπουργός εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι με τη βράβευση αυτή έπεσε και το τελευταίο τείχος, δίνοντας νέα ώθηση στην υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα.

Η βράβευση του Μουσείου της Ακρόπολης απέσπασε ευμενή σχόλια σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας, με την επισήμανση ότι το γεγονός δίνει νέα δυναμική στο αίτημα της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν Βρετανοί σχολιαστές.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ