Έκθεση του Θεόδωρου Στάμου στη Ν.Υ.

11.01.2001
Έκθεση με έργα του Θεόδωρου Στάμου (1922-1997), παρουσιάζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο παράρτημά του στη Νέα Υόρκη, από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. Η έκθεση περιλαμβάνει 22 έργα από τη συλλογή της αδελφής του καλλιτέχνη.
Έκθεση με έργα του Θεόδωρου Στάμου (1922-1997), παρουσιάζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο παράρτημά του στη Νέα Υόρκη, από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. Η έκθεση περιλαμβάνει 22 έργα από τη συλλογή της αδελφής του καλλιτέχνη Georgianna Savas, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μία επιλογή έργων από την πρώιμη, αλλά και την ώριμη δημιουργική περίοδο του καλλιτέχνη. Αξιοσημείωτο είναι ότι Στάμου από τα 21 του μόλις χρόνια εξασφάλισε την είσοδό του στην καλλιτεχνική ζωή της Νέας Υόρκης, με την πρώτη του έκθεση το 1943 στην ιστορική γκαλερί της Μπέτυ Πάρσονς.
Το έργο του Θεόδωρου Στάμου, γνήσιου εκπροσώπου της πρωτοποριακής τέχνης, κατατάσσεται μεταξύ των πλέον περίτεχνων επιτευγμάτων του Αμερικανικού Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού. Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο στην αγγλική γλώσσα με πρόλογο του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Αργύρη Φατούρου και κείμενα της επιμελήτριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Άννας Καφέτση. Ο κατάλογος περιλαμβάνει δέκα έργα που έχουν επιλεγεί από την ιδιωτική συλλογή της αδελφής του καλλιτέχνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ