"V", The Mafia Manager

27.11.2000
"Μπορείτε να καταφέρετε περισσότερα με μια καλή κουβέντα κι ένα όπλο απ' ό,τι μόνο με μια καλή κουβέντα". Αυτό το "απόφθεγμα" του Αλ Καπόνε βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του βιβλίου, The Mafia Manager.
"Μπορείτε να καταφέρετε περισσότερα με μια καλή κουβέντα κι ένα όπλο απ' ό,τι μόνο με μια καλή κουβέντα". Αυτό το "απόφθεγμα" του Αλ Καπόνε βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του " The Mafia Manager". Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο βιβλίο, καθώς σκιαγραφείται ο άγραφος νόμος της φαμίλια Μακιαβέλλι. Ένας γνωστός Capo της οργάνωσης, που υπογράφει μ' ένα V , παραθέτει με χιούμορ βασικές πρακτικές συμβουλές Management, καταστάλαγμα της μαφιόζικης παράδοσης. Καταρρίπτει τις θεωρητικολογίες ακόμα και των πιο ονομαστών πανεπιστημιακών σχολών και μας μπάζει κατευθείαν στο νόημα της Εξουσίας. Μερικά ψήγματα της «σοφίας» αυτής είναι τα εξής:
· Ο καλύτερος φίλος ενός πεινασμένου γερακιού είναι ένα ψόφιο άλογο. Με άλλα λόγια, ακόμα και ο τελευταίος μπάσταρδος μπορεί να σου φανεί χρήσιμος.
· Αν μπει κάποιο στοίχημα φρόντισε να είσαι εσύ αυτός που κρατά το ρόλο του στοιχηματζή που παίρνει τα ποσοστά.
· Αν είσαι περικυκλωμένος από κροκοδείλους, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αποξηράνεις τη λίμνη.
Μπορεί να φαίνεται παράξενο και επικίνδυνο...αλλά πολλές φορές από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η μαφία -μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κόσμο σε πολλούς τομείς- μπορεί ν' αποτελέσουν υπόδειγμα για πολλές εταιρείες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πρακτικές που σήμερα έχουν γίνει του συρμού, όπως οι συγχωνεύσεις, οι «εξαγορές» και η διεθνοποίηση των επιχειρήσεων είναι από την περίοδο κιόλας του μεσοπολέμου στην καθημερινή πρακτική της «σιωπηλής αυτοκρατορίας».
Εκδόσεις Περίπλους
Τίτλος: "The Mafia Manager"
Συγγραφέας: V
Mετάφραση: Κ.Μ
Σελίδες:157
Τιμή: 3000
ISBN: 960-8151-09-0.